Kásler Miklós kirúgta a székesfehérvári kórház főigazgatóját

Az emberi erőforrások minisztere leváltotta a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatóját, mert a kórház egyszer késve teljesítette az elektronikus adatszolgáltatást. Kásler Miklós tényleg azt hiszi, hogy a járvány alatt ez a legfontosabb? 

A székesfehérvári kórház főigazgatójának menesztéséről a FEOL számolt be. A Fejér megyei hírportál szerint az orvosok és a szakdolgozók döbbenten várják a magyarázatot a minisztériumtól.Csernavölgyi István leváltott főigazgató tegnap reggel már le is adta hivatalát, és egy közleményt adott ki. Ezt szó szerint idézzük:

A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt.

A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.

Arról még nincs hír, hogy kit neveznek ki a kórház élére.

Az Emmi később reagált

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos súlyos mulasztás miatt váltották le a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját – írta az Origo.

Azt írták: az Emmi kérdésükre közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt – tették hozzá.

Azt nem közölték, hogy szerintük mi volt az a súlyos mulasztás… (FEOL, MTI)
Kapcsolódó: Trump: május elejéig még biztosan nem lehet enyhíteni a korlátozásokat

Meghalt nyolc újabb beteg a járvány miatt Magyarországon

Karácsony Gergely leleplezte a kormány hazugságát az idősotthonokról

Tömegsírokba temetik a járvány áldozatait New Yorkban

A halálba taszítanak – mondta egy brazil ápolónő

Már Batman is azt üzeni: maradj otthon!

Spanyolországban hetek óta nem látott alacsony szintre csökkent a napi halálozás

Operatív törzs: csak alapos okkal lehet elhagyni az otthont

Tisztifőorvos: nőtt a fertőzöttek és az elhunytak száma

Kötelezően tesztelik az idősotthonok alkalmazottait – persze nem nálunk, a cseheknél

(Kiemelt kép: a Fejér Megyei Szent György Kórház – szekesfehervar.hu)