Kásler elmagyarázta, miért nem kap minden egészségügyi dolgozó juttatást

Orbán Viktor még azt ígérte, hogy a járvány alatti helytállásáért minden egészségügyi dolgozónak jár a bruttó 500 ezer forintos juttatás. Kásler most megindokolta, hogy például a gyógyszerészek és az idősotthonok dolgozói miért maradtak le a listáról.

A Demokrata című kormánylapnak adott fura, alákérdezéses interjúban Kásler Miklós, az egészségügyet is felügyelő miniszter azt mondta, hogy

    • a gyógytornászok, idősotthonok dolgozói és a házi segítségnyújtók azért maradtak ki, mert őket egyházak, vállalkozók, egyesületek, önkormányzatok alkalmazzák, ezért az ő értelmezésében nem tartoznak “kifejezetten az egészségügyi dolgozók” közé;
    • a gyógyszertárak közül meg sok külföldi tulajdonban van, és különben is csak “azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna”.

Kásler elmondta gyógyszerészek valóban szerepeltek a kormány elé kerülő díjazottak listáján, de kérdőjellel, ugyanis az ágazat szerinte eleve nagyon magas, huszonöt százalékos haszonnal dolgozik.

Kapcsolódó: Sok egészségügyi dolgozó lekerült a bruttó 500 ezret kapók listájáról

Már félezernél is több egészségügyi dolgozó fertőződött meg

Harmadával csökkent az egészségügyi dolgozók fizetése a járvány miatt!

Országos tisztifőorvos: A fertőzöttek 13 százaléka egészségügyi dolgozó

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!