Karácsonynak bizonyítéka is van arról, hogy a kormány elvenné a pénzt Budapesttől

Az egész ország rosszul járhat, ha Budapesttől elveszik az uniós támogatásokat – hangsúlyozta Karácsony Gergely főpolgármester. 

A kormány olyan javaslatot mutatott be az Európai Bizottságnak, amely az uniós forrásfelhasználást végletesen központosítja, és teljesen a kormányzattól teszi függővé, hogy jutnak-e európai pénzek budapesti fejlesztésekre.

A kormány egy közleményében ezt tagadta, és “Brüsszelre” kezdett mutogatni.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán a hírt úgy kommentálta:

a kormány illetékes minisztere rezignált arccal letagadja az anyag létezését, pedig az itt van éppen az asztalomon. Letagadja azt is, hogy ezt bemutatták Brüsszelben. Pedig az ominózus napon speciel én is Brüsszelben tárgyaltam, a repülőgépen ott ült előttem Palkovics László miniszter.

Súlyosan károsnak tartja ezt a kormányzati tervet, mert Budapest az ország gazdasági motorja, és ha Budapest nem jut fejlesztési forrásokhoz, a motor leáll, és annak nem csak a budapestiek, hanem az egész ország kárát látja.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kormány által most javasolt, szélsőségesen centralizált rendszer ráadásul nem csupán a hatékony forrásfelhasználás akadálya, de a korrupció melegágya is, továbbá köszönőviszonyban sincs az új Európai Bizottság elsődleges céljaival.

Minden létező fórumon fel fogunk lépni, hogy az Unió ne hagyja jóvá a Budapestet büntető elképzeléseket. Tárgyalni fogunk az Európai Bizottsággal és minden érintett intézménnyel a súlyosan káros elképzelés megtorpedózása érdekében. Az ellenzéki pártok EP-képviselőit közös ügyünk képviseletére kérjük.

Nem fogjuk hagyni, hogy politikai okokból megrövidítsék a budapestieket és kárt okozzanak az egész országnak

– írta a Budapesttől forrásokat elvonó kormányzati tervről..

Kapcsolódó: Orbán ki akarja véreztetni a fővárost

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!