Karácsony közvetlenül Budapestre csatornázná az EU-s pénzeket

Az új főpolgármester a lengyel Gazeta Wyborcza napilapnak adott nyilatkozatban hirdette meg a szabad városok paktumát, amibe a visegrádi országok fővárosait, Varsót, Pozsonyt és Prágát vonná be.

Karácsony azt szeretné elérni a szövetséggel, hogy az uniós fejlesztési pénzek közvetlenül a fővárosokhoz kerüljenek, ne a kormányokhoz. Azt mondta, erről már beszélt is Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, aki „együttérzőnek” mutatkozott az ügyben.

A négy főváros hasonló helyzetben van, mivel mindenhol ellenzéki polgármester dolgozik, aki konfliktusban áll az országot irányító konzervatív-jobboldali hatalommal.

A lap szerint Karácsony tervével az is kiküszöbölhető lenne, hogy azok a városok, ahol a jogállamiságot meg nem sértő vezetők vannak, ne szenvedjenek az EU-s források a jogállamiság megsértése miatt kiszabott esetleges forrásmegvonásoktól. (24.hu)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!