Karácsony Gergely új parkolási rendszert javasol Budapest belvárosába

Egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban, amely az első negyedórában ingyenes, azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmaz a belvárosban – mondta ma a főpolgármester  a budapesti Városháza Facebook-oldalán közvetített, Budapest Restart című beszélgetéssorozat negyedik adásában.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, azért tartja szükségesnek a progresszív díjazású parkolási rendszer bevezetését a Belvárosban, hogy mindenki csak addig parkoljon, amíg az feltétlenül szükséges, és így gyorsabban váljanak szabaddá a helyek, könnyebben lehessen parkolni a városban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a parkolás ingyenessé tétele ezzel éppen ellentétes hatást váltott ki, hiszen sokan hetekig egy helyen hagyják az autójukat, emiatt pedig gyakorlatilag lehetetlenné vált a parkolás.

A főpolgármester kitért arra is, nem mindenhol, vagyis nem “fűnyíróelv” alapján akarják alacsonyabbá tenni a sebességkorlátot, hanem csak azokon a helyeken, ahol azt a közlekedés biztonságának növelése, vagy a zajterhelés, illetve a légszennyezés csökkentése indokolja.

Karácsony Gergely elmondta, a budapesti és az agglomerációs közlekedést a jelenleginél sokkal jobban össze kell “fésülni”.

A főpolgármester a kormány döntését dicsérve megjegyezte, a közlekedés szempontjából is jó irányt jelenthet a rozsdaövezetben épülő lakások áfakedvezménye. (MTI, Facebook)

Kapcsolódó: Karácsony: indulnak a közlekedésbiztonsági tesztprojektek

Karácsony: a budapesti bevételek 97 százaléka a központi költségvetésbe kerül

Újabb 12 milliárdot vesz el a fővárostól a kormány

Karácsony: a kérdés csak az, hogy Budapest melyik évben megy csődbe

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!