Karácsony Gergely kabinetfőnöke egy várostervező szakember lesz

Balogh Samu az új főpolgármester kampányában is aktív szerepet vállalt.

Balogh Samu lesz Karácsony Gergely kabinetfőnöke – értesült a Népszava. Balog Samu várostervező szakember, Karácsony Gergely programjának megírásáért felelt. A programot egy 20-25 fős tanácsadói csapat készítette, ugyanakkor a program több fejezetét maga Karácsony Gergely írta.

Balogh Samu koordinálta Karácsony Gergely programjait is, például a kerületjárásokat.

Az új kabinetfőnök korábban egy városi sétákat szervező cégnél dolgozott, ennek honlapján azt írta magáról, hogy „talán szakmai ártalomról van szó, de Budapest esetében számomra mindig az a legizgalmasabb kérdés, hogy mit lehetne másképpen, jobban csinálni”.

Balogh idén januárban egy blognak adott interjújában arról beszélt, hogy Budapest a maga kategóriájában Európa top 3 legszebb városa lehetne, szerinte hatalmas lehetőségek vannak még benne.

MTI/Kovács Tamás

Az interjúban egyebek között kifejtette:

Ha azt akarjuk elérni, hogy Budapesten kerékpározzanak és sétáljanak az emberek, vagy közösségi közlekedést használjanak, olyan várost kell létrehozni, ahol az embereknek nem kell nagyon nagy távolságokat áthidalni a napi rutin szintjén. Ha az ember meg tudja azt csinálni helyben, a kerületén belül, hogy elviszi a gyerekeit iskolába, bevásárol, ügyeket intéz, majd elmegy kávézni vagy moziba, nem lesz szüksége autóra, mert nem kell nagy távolságokat megtennie. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehetnek ügyei a város egy teljesen másik pontján, de ha lehetővé tesszük, hogy a mindennapi rutin részeit el lehessen intézni mindenkinek a saját környékén, akkor megtaláltuk a kulcsot a Sétáló Budapesthez: kisvárosokat kell teremteni a nagyvárosban.

Kapcsolódó: Karácsony Gergely átvette Tarlós Istvántól Budapestet

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Balogh Samu – MTI/Kovács Tamás)