Karácsony Gergely busszal ment a kormány ülésére

Az új főpolgármester konstruktív beszélgetésre számít. Míg a Városháza átvételére még biciklivel érkezett, addig a mai kormányülésre Karácsony Gergely már busszal érkezett a Várba. 


A kormány és a főváros közti konstruktív együttműködését megindítását várja a mai Orbán Viktorral való találkozástól Karácsony Gergely főpolgármester, aki busszal érkezett meg a Karmelita kolostor épületéhez a kormányülésre.

Azt gondolom, hogy ma konkrét ügyekről kevésbé lesz szó, előterjesztés nincs, ezért nem tudom pontosan, hogy a kormányoldal mivel készül. Én hoztam magammal a programomat, amit képviselni szeretnék, és mindenkiben szövetségest látok, aki ennek a végrehajtásában tudja segíteni a főváros munkáját

– fogalmazott a főpolgármester a buszról leszállva.  Újságírói kérdésekre elmondta, hogy konkrét megállapodásokra nem készült, inkább egy folyamat elindulására számít.

Karácsony Gergelyt maga a miniszterelnök hívta meg a kormányülésre. Orbán Viktor a meghívóban azt írta,

meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről.

Kapcsolódó: Karácsony közvetlenül Budapestre csatornázná az EU-s pénzeket

Karácsony Gergely átvette Tarlós Istvántól Budapestet