Karácsony: az idősek otthona nem kórház!

Karácsony Gergely tegnap este újabb dokumentumokat tett közé Facebook oldalán, amelyek leleplezik a kormány hazugságait. A tisztifőorvos határozatban rendelkezett látogatási és beköltözési tilalomról, a kórházakból mégis idősotthonokba akarnak áttenni betegeket.

Budapest főpolgármesterének írását szó szerint idézzük:

Ma is pár dokumentumot teszünk közzé, mert az igazság megismerése, a tények hozzáférhetősége nélkülözhetetlenek egy demokráciában. A járványügyi veszélyhelyzet idején a szokásosnál is több múlik azon, hogy megismerjük-e az igazságot, vagy hagyjuk magunkat félrevezetni a hazug propaganda által. Jöjjön tehát ismét az igazság és néhány újabb levél!

Miután a tisztifőorvos határozatban rendelkezett látogatási és beköltözési tilalomról, most, hogy sok ezer ágyhoz kötött, súlyos beteg embert küldenek el a kórházakból, mégis megtalálták a fővárosi idősotthonokat, köztük a lakájmédia által igaztalanul pellengérre állított Pesti Úti Idősek Otthonát, hogy ugyan, legyenek már olyan kedvesek és fogadjanak be új betegeket a kórházakból. Egyrészt a kérés szembemegy Müller Cecília határozatával, másrészt ismét növelné a járvány terjedésének veszélyét. Hiszen, ha nem várják meg a koronavírus-tesztek eredményét vagy el sem végzik ezeket a teszteket, azzal a kórházakból bárhova elküldhetik a kiebrudalt betegekkel együtt a járványt is: családokhoz, más kórházakba, intézményekbe.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes a kéréseket megfogalmazó kórháznak, én pedig az országos tisztifőorvosnak jeleztem, hogy nem lehet betegeket negatív teszt nélkül kiadni a kórházakból, az idősotthonaink pedig nem fogadnak új lakókat, a meglévőket negatív teszttel együtt várják vissza. A kormánynak tartania kell a szavát: kezdjék el szűrni az ország összes idősotthonának lakóját és dolgozóját. És ne küldjenek haza beteget negatív teszt nélkül!

A dokumentumok itt nézhetők meg >>>Kapcsolódó: Egy kórház tünetmenteseket tesztelt – egészen más eredményt kaptak mint a kormány

Karácsony Gergely megint megcáfolta a kormány hazugságait

Karácsony: újabb bizonyítékok a Pesti úti idősotthon jogszerű működéséről

Karácsony: Kásler Miklós ellenezte a szűrést az idősotthonokban

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!