Karácsony: A Rózsa utcai idősotthon 94 lakójából 60-an fertőzöttek

Ami a kormányzat szerint “felesleges költség”, az szerintünk életeket menthet. A főváros folytatja az idősotthonainak szűrését saját forrásból, és sajnos rossz híreket kapunk – írta Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

A fővárosi koronavírus-szűrés a Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős lakónál mutatott pozitív eredményt. Négyüknek vannak tünetei, őket kórházba szállították, a többiek jól vannak. Szorítunk mindannyiukért – és természetesen a hatóságokkal egyeztetve bevezettük a szigorú karanténszabályokat, az előírásoknak megfelelően mindent megteszünk az idős emberekért, a járvány terjedésének megakadályozásáért.

Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Rózsa utcába, miként a Pesti útra, küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet. Ez megint csak lehetséges válasz arra a kérdésre, hogyan jutott be a fertőzés az idősotthonba.

Nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatni a szűrést tiltó, azt “felesleges költségnek” minősítő álláspontját, mert napnál világosabb, hogy ezzel emberéleteket kockáztatnak.

Rendeljék el az ország összes idősotthonának szűrését! Most!

– írta a főpolgármester.

Kapcsolódó: Szele Tamás: A megnyergelt koronavírus

A tisztifőorvos a fővárosi önkormányzatot fenyegette az idősotthon ügyében

Olaszországban meghosszabbították a korlátozásokat, kinyitják a könyvesboltokat

Kásler Miklós kirúgta a székesfehérvári kórház főigazgatóját

Trump: május elejéig még biztosan nem lehet enyhíteni a korlátozásokat

Meghalt nyolc újabb beteg a járvány miatt Magyarországon

Karácsony Gergely leleplezte a kormány hazugságát az idősotthonokról