Kampány van, a kormány ÁSZ-vizsgálatot kezdeményezett Szegeden

Vizsgálatot kezdeményezett az Állami Számvevőszéknél a Miniszterelnökség Szeged önkormányzatával szemben a fedett uszoda építése ügyében. 
A Délmagyarország értesülése szerint az ÁSZ-vizsgálatot a kormány szeptember 11-én kérte.

Szeged a Modern Városok programban összesen 16,2 milliárd forintot kapott a fedett uszoda építésére, ebből 12,1 milliárd forint idén érkezett meg a Botka László vezette önkormányzathoz.

A modern, fedett uszodában lesz egy 50×25 méteres, tízpályás versenymedence, amely egy mozgatható válaszfallal két kisebb pályává alakítható. Ehhez társul egy 1169 fős, fix lelátó is. Mindezek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, valamint akadálymentesek lesznek. Emellett egy bemelegítő és egy meleg vizes tanmedence, valamint egy külső-belső lazító ülőmedence is része lesz a sportkomplexumnak. Az említetteken túl konditermet, irodákat, üzlethelyiségeket és gyermekmegőrzőt is kialakítanak majd.

Kapcsolódó: Dübörög a választási csalás

(Kiemelt kép: a szegedi sportuszoda látványterve – Forrás: delmagyar.hu)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!