Január 26-án választják meg Győr új polgármesterét

Január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás a helyi választási bizottság mai döntése szerint.

A határozat indoklása tartalmazza: Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

A határozat rögzíti az időközi választással kapcsolatos egyéb határidőket. Így például polgármester jelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-án 16 óráig lehet. A kampányidőszak december 7-től január 26-án 19 óráig tart. Azokat a választópolgárokat, akik november 20-án szerepelnek a szavazóköri névjegyzékben, december 6-ig kell értesíteni a névjegyzékbe vételről. Az átjelentkezési kérelmeknek legkésőbb január 22-én 16 óráig kell megérkezniük a helyi választási bizottsághoz.

A helyi választási bizottság határozata ellen három napon belül lehet fellebbezni.

A határidők már csak azért is szorosak, mert a Momentum korábbi felvetése szerint a szex- és korrupciós botrányaiba belebukó Borkai Zsolt kihívójának szerepére Győrben is előválasztással kíván készülni az ellenzék.

A DK-s Glázer Tímea, aki közös ellenzéki polgármesterjelöltként egy hónapja pár százalékpontra kapott ki Borkaitól néhány napja a Mércével közölte, ő szívesen belemenne az előválasztásba, és jó ötletnek tartja a felvetést.

A Fidesz időközben már talált a városban új, saját polgármesterjelöltet. Dézsi Csaba András kardiológus-professzor indulhat el az ellenzéki előválasztás győztese ellen. Dézsi eddig is a városházán, a Fidesz frakciójában ült. (MTI, Mérce)

Kapcsolódó: Szele Tamás: Borkai és a vízbe mártott testek

(Kiemelt kép: győri városháza – Wikipédia)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!