Jakab Péter a Jobbik elnöke

Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé a párt Dürer Rendezvényházban tartott tisztújító kongresszusán. Sneider Tamást váltotta a párt élén.

Az Alfahír szerint a kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta a megválasztását.

A posztra korábban bejelentkező Lokody Levente nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges alapszervezeti ajánlásokat, 99,6 százalékuk ugyanis Jakab Pétert jelölte a Jobbik elnökének.

Az új elnökség 2022. június 30-ig kapott megbízást, vagyis a két év múlva esedékes országgyűlési választáson már Jakab vezetésével indul majd a Jobbik.

Jakab Péter 2019 augusztusában jelentette be, hogy elindul az elnöki tisztségért, miután a Jobbik vezetése lemondott az Európai Parlamenti választás eredménye miatt. A novemberre kiírt tisztújítást végül elhalasztották – ugyanis visszalépett az indulástól, mert akkor még nem teljesült az a kérése, hogy az elnöki mandátumot a 2022-es országgyűlési választásig kapja meg.

“Orbán Viktornak rémálom, nektek pedig bajtárs” – ezzel kezdte megválasztása előtti beszédét Jakab Péter. 2010-ben olyanok ültek a nyakunkra, akik nem csak a pénzünket, de az életünket is el akarják venni szerinte, és ez az, ami ellen küzdeni kell. Az új elnök megköszönte Sneider Tamásnak az elmúlt másfél évet.

A Jobbik elnöke szerint azért kell harcolni a következő években, “hogy a magyar nyugdíjas a ledolgozott évek után ne nyomorogjon, hogy a magyar melós ne legyen kiszolgáltatva”, hogy az egészségügy és az oktatás ne olyan helyzetben legyen mint most.

Egyetlen jelöltként dönthettek a küldöttek Gyöngyösi Márton elnökhelyettesről és Szabó Gábor választmányi elnökről is.

Mellettük bekerült az elnökségbe Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel.

(Kiemelt kép: Facebook/Jakab Péter)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!