Így néz ki egy 17 millió forintból kialakított sáros parkoló

Talán nem is az a legfontosabb, hogy aki ebben a parkolóban teszi le az autóját, az igen sáros lábbal távozik. Hanem az, hogy ez “remek” példája annak, hogyan költik Magyarországon a közpénzt.

„A beruházás 17 millió forintból valósult meg, amelynek keretében zúzott kővel borított parkolófelületet alakítottak ki mintegy 3000 négyzetméteres területen, talajcserével. Jelenleg sajnos inkább egy sártengerre hasonlít, mint egy P+R parkolóra” – írja a Parkoló Szentendre Facebook-oldal.

Szentendrén tavaly év elején adták át a Vasúti villasor és a HÉV-állomás mellett elkészült parkolót, ami a város vezetése szerint remélhetőleg enyhíteni fog a környéken kialakult parkolóhely-hiányon. Az önkormányzati forrásból készült beruházás 17 millió forintba került: első ütemben talajcserét hajtottak végre és zúzott kővel borított parkolófelületet hoztak létre. Azt ígérték akkor, hogy a fejlesztés még 2018-ban folytatódni fog.

“Kiszállás előtt érdemes gumicsizmát húzni” – írta nem sokkal az átadás után a Szentendrei Körkép+. A helyi portál tapasztalatai szerint az ideiglenes parkoló “jelenleg még inkább sártengerre hasonlít”. Volt olyan kommentelő, aki azt kérdezte az oldalon, hogy

Hova úszott el a 17 millió Ft?

Egy másik pedig ezt írta:

Szentendre ismételten gazdagodott egy méregdrága és botrányos kivitelezésű közterülettel! Köszönjük!

Szóval a sáros parkoló már tavaly felháborodást keltett, de ma is pont úgy néz ki, most is egy sártenger. A fotó, amely a Parkoló Szentendre Facebook-oldalán jelent meg, pár napja készült. (hvg.hu)

Kapcsolódó: Orbán veje bagóért megvett egy kastélyt, a “volt” üzlettársa közpénzből újítja fel

17 milliárdnyi közpénzt kapott tavaly a Fradi