Húszmilliárddal megemeli a közmédia jövő évi támogatását a kormány

Vagyis az idei 77 után 97 milliárd forintot költhet majd el a közmédia, vagyis az MTVA. 11 milliárdot akar a kormány elkölteni jövőre nemzeti konzultációra is. Nyilván azért, mert közelegnek a választások.

Bár a kormány a jövő évi költségvetést gazdaságvédelmi költségvetésként propagálja, bőven jutott benne pénz propagandára. A Költségvetési Bizottság mai ülésén dönt a 2021-es büdzsé tervezetéhez benyújtott utolsó javaslatokról.

Ezek közül kiemelhetők a Budapestet érintő újabb költségvetési megvonások, a kormány azonban talált olyan sarkalatos pontokat, ahova több pénzt kell csoportosítani még az eredeti javaslatnál is. A propagandáról van szó.

Érdekes még, hogy jövőre a tervezetnél 1,7 milliárd forinttal kevesebbet, “alig” 6,8 milliárdot költhet az innovációs tárca nemzetközi vadászati, természeti és lovas rendezvények támogatásra. Ám nem kell bánkódnia Semjén Zsolt kormányzati fővadásznak és miniszterelnök-helyettesnek, nem jut kevesebb pénz a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra, mert már idén megkapják a szervezők a nekik szánt összeget. (Népszava)

Kapcsolódó: Mészáros cége értékesíti a következő három évben a közmédia hirdetési felületeit

A “közmédia” így manipulálja a híreket