Hétre nőtt a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma Magyarországon

Ma reggelre hétre nőtt a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma Magyarországon és 167-re a beazonosított fertőzötteké.

A koronavirus.gov.hu azt írta, hogy egy újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el, és újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Arra figyelmeztettek, hogy már a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, és Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

Közölték: a tömeges fertőzés lelassításához fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Ismertetésük szerint Magyarországon 167 a fertőzöttek száma, közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 153 magyar állampolgár. Heten elhunytak, tizenhatan meggyógyultak.

Védőeszközökért könyörögnek, de válasz nincs, csak körlevél a hullazsákokról

A Népszavának egy egészségügyi dolgozó azt mesélte: általánossá vált kórházában a rettegés a vírustól. Sok nővér egyedül neveli a kisgyerekét és nehéz helyzetbe kerülne, ha karanténba kellene vonulnia, mert beteg, vagy mert hazaviszi a vírust. Mint mondta, naponta kérdezik, hogy mikor kapnak megfelelő eszközöket a betegellátáshoz, de válasz nincs. Néhány napja csak arról kaptak körlevelet, hogyan kell majd a koronavírusos elhunytak testét a kettős hullazsákba csomagolni. Nem oldja a feszültséget az sem, hogy mind gyakrabban hallják, hogy olykor teljes műszakokat helyeztek karanténba.

MTI/Szigetváry Zsolt

Megérkezett Kínából az első, orvosi eszközöket szállító gép

30 ezer védőruha és 82 ezer orvosi maszk érkezett Sanghajból. Ezeket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni.

A kora reggeli órákban érkezett a Wizz Air legújabb repülőgépével a magyar kormány által megrendelt csaknem 11 tonnányi egészségügyi védőfelszelés Budapestre.

A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra.  (MTI, Népszava, Index)

Kapcsolódó: Trump: Washington állam is katasztrófa sújtotta terület

Országos tisztifőorvos: Mohács nem gócpont

Napok óta először csökkent a halottak és az új betegek száma Olaszországban

Franciaországban meghalt az első orvos

Spanyolországban több mint 3500 új fertőzést igazoltak egy nap alatt

Két újabb magyar beteg halt meg koronavírusban

Már 131 fertőzött van Magyarországon

Leállítják a nem létfontosságú termelést Olaszországban

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!