Hétfőtől kijárási tilalom lesz az egész országban?

Azt  mondta Demszky Gábor volt főpolgármester a Klikk TV műsorában, hogy legjobb tudomása szerint hétfőtől országos kijárási tilalomra lehet számítani.

Demszky Gábor más országok gyakorlatából kiindulva azt mondta: ez azt jelenti, hogy vásárolni, gyógyszertárba, orvoshoz el lehet majd menni, de teljesen blokkolni fogják a településeket.

Szerinte nem lesz értelme a tömegközlekedést fenntartani, és a gazdaságot is leállítja az intézkedés.

Demszky azt mondta, mindezt nem a kormányfőtől tudja, csak a budapesti vezetőkkel és egy kerületi polgármesterrel beszélt.

A volt főpolgármester nem ért egyet a várható kijárási tilalommal, mert szerinte Magyarországon – Kínával ellentétben – nincs apparátus annak ellenőrzésére, hogy ki miért van az utcán. Viszont az intézkedés olyan károkat okozna a gazdaságnak, amit semmivel sem lehet kompenzálni. Meredeken felmennek például az élelmiszer árak.

Demszky szerint a kijárási tilalmat a végén nem azért fogják feloldani, mert elmúlt a veszély, hanem azért, mert az emberek nem tudják majd elviselni.

Operatív törzs: továbbra sem tervezik kijárási tilalom bevezetését

A kormány továbbra sem tervezi és a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs továbbra sem javasolja kijárási tilalom bevezetését vagy városok, településrészek lezárását – közölte a törzs ügyeleti központjának vezetője ma sajtótájékoztatón,.

Lakatos Tibor hozzátette: a hatósági házi karantén ellenőrzésének hatékonyabbá tételére viszont lesznek intézkedések. Hozzátette: összesen 3065 hatósági házi karantén van jelenleg az országban, ezeket összesen 8293 alkalommal ellenőrizték.

Kapcsolódó: Több százezres munkanélküliséggel számol a kormány a járvány miatt

Kínában három Magyarországról érkezett koronavírusos fertőzöttet regisztráltak

Tovább zuhantak a tőzsdék, összeomlott az olajár

Hetvenháromra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

A hadsereg ma átveszi számos fontos vállalat irányítását

Egyetlen újabb esetet sem jelentettek a járvány kínai gócpontjának számító Vuhanból

Orbán Viktor: Felfüggesztik a hiteltörlesztéseket az év végéig

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!