Hétfőtől Kásler szerint helyreáll az egészségügyi ellátás rendje

Ezt Kásler Miklós jelentette be a Facebookon. Azonban még sok a nyitott kérdés, például az, hogy továbbra is telefonon kell-e bejelentkezni.

Az Emberi Erőforrások minisztere azt mondta, kedvezőek a magyar járványügyi adatok, ezért a kormány korábban úgy döntött, hogy négy lépcsőben, május elejétől indulva helyreállítja az egészségügy megszokott eljárásrendjét.

Bejelentette, hogy június 15-től minden olyan diagnosztikai és terápiás tevékenységet el lehet végezni minden magyar egészségügyi intézményben, amire a betegeknek szüksége van.

A járóbeteg szakrendeléseken a megnövekedett várólisták csökkentése érdekében óraszám korlátozás nélkül lehet egészségügyi tevékenységet végezni.

A családi orvosok, családi gyerekorvosok esetében, illetve a járóbeteg szakrendelőknél a kormány megszüntette azt a korlátozást, hogy egy órában csak négy beteg keresheti fel az intézményt.

Az egyelőre nem világos, hogy a háziorvoshoz, fogorvoshoz, szakrendelésre továbbra is telefonon kell-e bejelentkezni, vagy időpont nélkül is lehet rendelőbe menni.

Sok még a nyitott kérdés, nem tudni például, hogy továbbra is csak előzetes bejelentkezés után lehet-e orvoshoz menni, lesz-e létszámkorlát a várókban, kötelező lesz-e a 65 év feletti egészségügyi dolgozóknak munkába állniuk. (Facebook, hvg.hu)

Kapcsolódó: Kásler elmagyarázta, miért nem kap minden egészségügyi dolgozó juttatást

Kásler szerint azért támadják, mert hívő és magyar ember

Kásler Miklós megint az orvosokra tolta a felelősséget a kórházi ágyak kiürítése miatt

Kásler folytatja az életeket veszélyeztető ámokfutást

Sas István: Kásler gondosan megtervezte a hazugságot a kórházi ágyak felszabadításáról

Kásler akadályozza annak a bizonyítását, hogy a kórházkisöprésnek áldozatai vannak

Magyarországon megint meghalt két beteg a járvány miatt

A világon 7,5 millióan fertőződtek meg és 421 ezren haltak meg

Szimbolikus keresztek a Copacabana strandon

Olaszországban március 2. óta nem volt ilyen alacsony a napi halálozások száma

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!