Hazaküldték a végstádiumos nőt, szörnyű kínok között halt meg

Hazaküldtek egy idős nőt áprilisban, a Kásler által elrendelt kórházkiürítés idején a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházból, pedig végstádiumos, magatehetetlen beteg volt. Az RTL Klub híradója szerint a nőnek borzalmas szenvedéseket kellett kiállnia, mielőtt meghalt.

A nő lánya a műsorban elmondta, hogy a testvérétől kellett megkérdeznie, hogyan kell a szükséges injekciókat beadni. Mivel az édesanyja nem tudott nyelni, ezért a „torkára nyomott” fecskendőből itatták. Lánya szerint hat napig, amíg náluk volt, az anyja „embertelenül szenvedett”, nagyon sokat jajgatott, nekik pedig „se éjjelük, se nappaluk” nem volt. Végül visszavitték a kórházba, ahol másnap meghalt.

 
Családja tudja, hogy mindenképpen meghalt volna, de szerintük nem mindegy, hogy muszáj volt-e ennyit szenvednie. Ezért a Magyar Helsinki Bizottsághoz fordultak, akik készek az ügyet a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé vinni, mert szerintük az állam nem teljesítette a kötelezettségeit, a beteg nem részesült megfelelő ellátásban.

A nő lánya először az MSZP által Németh Athinával készített interjúban tűnt fel. A Helsinki társelnöke, Kádár András Kristóf szerint ennek ugyanakkor semmi köze az idős asszony kálváriájához, arról ugyanis pontos kórházi dokumentáció áll rendelkezésre: az a kérdés, ki lehet-e tenni valakit olyan állapotban a kórházból, amilyenben a beteg volt.

A kórház írásban azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy a nő további kórházi kezelésétől javulás nem volt várható, és nincs összefüggés a hazabocsátása és a halála között. (RTL Klub, Index)

Kapcsolódó: Megszólalt az MSZP videójában szereplő mentős, Németh Athina

A mentőtiszt tíz kórházból kitett betegéből kilenc elhunyt – videó

“Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között”

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!