Frissítve!!! Három férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség a Deák téri kettős emberölés ügyében

Három férfi letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség ma a Deák téri kettős emberölés ügyében, melyben a gyanú szerint egyikük két embert halálra késelt. A késelő beismerő vallomást tett. 

Az ügyészség közleménye szerint a tegnap hajnalban az V. kerületi Deák Ferenc téren kitört verekedésben egy 18 éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször megrúgta, miközben egy másik tizenkilenc éves férfi “támogatólag volt jelen” – emelték ki.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsítottak jelenlétének, valamint a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, illetve a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében kezdeményezte letartóztatásukat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon ma azt írta: a péntek hajnali verekedés helyszínére percek alatt kiérkező rendőrök két úttesten fekvő embert – egy 16 és egy 21 éves férfit – találtak, akik súlyos, szúrt sérüléseik miatt a helyszínen életüket vesztették.

A gyilkossággal gyanúsított 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt rövid időn belül a Nyugati téren fogták el, ellene több emberen elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A rendőrök a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták az elkövetéshez használt kést is – közölték.

A tájékoztatás szerint a verekedés ügyében kilenc embert állítottak elő, közülük két 19 éves budapesti férfit – J. Dánielt és J. Marcellt – csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A rendőrök Cs. Krisztiánt, J. Dánielt és J. Marcellt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írták a közleményben.

A késelő beismerő vallomást tett

Beismerő vallomást tett az a 18 éves Cs. Krisztián, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelt egy 16 és egy 21 éves fiút tegnap hajnalban a Deák téri tömegverekedés közben – tudta meg a 24.hu.

A portál értesülése szerint a kettős gyilkossággal gyanúsított férfi írásban ismerte be a bűnösségét, míg a két szintén őrizetben lévő cinkostársa, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatásán.

Két, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze tegnap hajnalban a belvárosban. Az áldozatok foci szurkolói körökből ismertek, a támadók pedig javítóintézetekből.

A két megölt fiatalon több szúrt sebet is találtak. (MTI, 24.hu)

Kapcsolódó: Megöltek két embert Budapesten, a Deák téren

(Kiemelt kép: bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában – MTI/Mihádák Zoltán)