Hadházy: az ügyészség beismerte, törvényt módosítottak Simonka érdekében

Hadházy Ákos rátalált a vád alá helyezett Simonka György fideszes országgyűlési képviselő elleni ügy egyik legérdekesebb pontjára.

A független országgyűlési képviselő ma reggel azt írta Facebook oldalán, hogy Simonka-botrány legfontosabb részletei csak most következnek, ugyanis a vádirat nem csak arról szól, hogy Simonka György vesztegetéssel próbálta meg megakadályozni a nyomozást, hanem az is szerepel benne, hogy

a fideszes országgyűlési képviselő sikeresen próbált elérni olyan törvénymódosítást, ami csökkenthette a csalássoroztat büntetőjogi következményeit.

Vagyis – mint írta –, az ügyészségi irat azt mondja ki, hogy egy csaló fideszes képviselő a lebukás ellen lobbizott ki törvénymódosítást. Hozzátette, hogy persze sok ilyen módosításról lehet tudni, de eddig egyikről sem mondta ki ezt ügyészség ezt hivatalosan.

Hadházy Ákos a továbbiakban azt írja:

Nem tudjuk, hogy kik lehettek azok a bátor bűnüldözők, akik ezt elérték (talán ezért váltották le hirtelen a kecskeméti főügyészt és helyettesét?-nem tudni, de pl. a Boldog -ügyet is ők vizsgálják ) Azonban az biztos, hogy Polt itt is beavatkozhatott a főnöke védelmében. A vádiratban ugyanis erről az elképesztő tényről csak az összefoglalóban van említés, a vádpontok között azonban csak a NAV nyomozók megvesztegetéséről van szó (IV. Vádpont) A vádirat végén szemérmesen megbújva azonban az szerepel, hogy TOVÁBBI KÉT VESZTEGETÉSI ÜGYET ELKÜLŐNÍTETTEK a januárban kezdődő per tárgyától. Így a törvényhozás megvesztegetésének ügye még jó ideig homályban maradhat. Melyik törvény módosítását rendelte meg Simonka és kitől?! Mindenesetre országgyűlési képviselőként feltettem pár kérdést Poltnak az ügyről.

És jelentem, beadtam a feljelentést ismeretlen tettes ellen Simonka előzetes letartóztatásának elmaradása miatt. Nehezen tudok egyértelműbb indokot találni előzetes letartóztatásra, mint amikor valaki TÖRVÉNY ÁTÍRÁSÁVAL AKARJA BEFOLYÁSOLNI AZ ELJÁRÁST! Azután, hogy Simonka mégis szabadlábon van, minden bűnöző joggal tiltakozhat az előzetes letartóztatás ellen.

(Az ehhez képest csak mellékinformáció, bár fontos: nem csak a MAGYAR TERMÉS ÉS PAPRIKAKERT TÉSZ ügyében, hanem feljelentéseim nyomán a Simonka által irányított másik, EU pénzeket elcsaló hálózat ügyében is zajlik még büntetőügy -ezt szintén elkülönítették ettől a pertől)

Kapcsolódó: Hadházy szerint bűnpártolás, hogy az ügyészség nem tartóztatta le Simonkát

Simonka kenőpénzt adott a NAV-eljárás leállításáért

Simonka György bűnszervezetet irányított az ügyészség szerint

Egy hozzászólás “Hadházy: az ügyészség beismerte, törvényt módosítottak Simonka érdekében” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.