Habony műve a cigányozós-börtönös kampány

Habony Árpád módszerére jellemző a nemrég megindított, a cigányság, a börtönlakók, a bírók és ügyvédek elleni kormányzati támadás.

Habony az elmúlt éveket Londonban töltötte, ahonnan az önkormányzati választás után hívta vissza a Fidesz. Hazahívták londoni nagyköveti posztjáról Szalay-Bobrovniczky Kristófot is, aki a kommunikációs tanácsadó egyik közvetlen munka-, és üzlettársa.

Népszava névtelen forrása azt mondta, Habony nem abban jó, hogy a semmiből építsen kampányt, hanem hogy létező ügyekben találja meg a lehetőségeket, és meglévő előítéleteket erősítsen fel.

A mostani offenzíva alapját a szegregált gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítés, illetve a börtönviszonyok miatt fizetendő kárpótlás adta. Mindkettő esetében célponttá lettek a jogot alkalmazó bírók és az ügyvédek is.

Ezeket a témákat a kormány és Orbán Viktor is megpróbálja napirenden tartani: a „börtönbiznisz”, a gyöngyöspatai romák „munka nélkül felvett milliós kártérítése”, valamint a „korrupt bíróságok” folyamatosan ismételgetett vád.

A lapnak nyilatkozó bennfentesek megjegyzik, hogy könnyű az irigységre és a cigányellenességre játszani, de hosszú távú stratégiát erre kockázatos építeni. A Fidesz február 13-14.-i évadnyitó frakcióülésén mégis éppen ezeket a témákat tárgyalják meg többek között, ami azt vetíti előre, hogy legalábbis a következő hetekben, hónapokban nem szabadulunk még meg ettől a kampánytól.

Kapcsolódó: A MÚOSZ elnöke szerint törvényt sértett a köztévé Karácsony-interjúja

Szele Tamás: Börtönbiznisz és jogfosztás

Gaál Péter: Amit a tigrisek szeretnek (börtönbiznisz és szegregáció)

A kamara visszautasítja Orbán Viktor ügyvédek elleni támadását

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!