Gyanúsított lett az erzsébetvárosi tüntetésen újságírót inzultáló férfi

Gyanúsított lett a Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester lemondását követelő tegnapi demonstráción egy újságírót inzultáló férfi – közölte a rendőrség a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint tegnap 17 óra körül Budapesten, a VII. kerület Erzsébet körút 9-11. szám előtti bejelentett gyűlésen részt vevő budapesti B. Zsolt szóváltásba keveredett egy, a gyűlésről tudósító, munkáját végző újságíróval. “B. Zsolt az újságírót szidalmazta, meglökte, valamint a szemüvegét is levette” – olvasható a police.hu-n.

A BRFK VII. kerületi kapitánysága a történtek miatt hivatalból nyomozást indított. Az erzsébetvárosi nyomozók B. Zsoltot péntek délután garázdaság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A hvg.hu portál már a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt tartott demonstráció közben beszámolt arról, hogy munkatársukat, Hont Andrást lökdöste, illetve fenyegette a magát a legvadabb jobboldali portálnak minősítő Vadhajtások.hu munkatársa.

A tüntetésen a 444 munkatársait is hasonló inzultus érte mások részéről. A Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Főszerkesztők Fóruma ma közleményben tiltakozott a demonstráción az újságírókat ért atrocitások miatt.  (MTI)

Kapcsolódó: Szele Tamás: A Pillanat Kora

Kórházba szállítottak egy DK-s képviselőnőt a vadhajtásos Bede Zsolt támadása miatt

(Kiemelt kép: a bántalmazott újságíró, Hont András)