Gulyás Gergely szerint a nemzeti konzultációs ívek „eltulajdonítása” bűncselekmény

Gulyás Gergely a mai kormányinfón azt mondta: a konzultációs íveknek az eltulajdonítása, nem jogosult általi, felhatalmazás nélküli összegyűjtése bűncselekmény, személyes adattal való visszaélés.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel a Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők akciójára utalt, amelynek keretében arra kérik az állampolgárokat, küldjék el nekik kitöltetlen konzultációs íveiket, így tiltakozva a kormány manipulatív és költséges akciója ellen.

Gulyás még hozzátette: arra kérnek mindenkit, a konzultációt vegyék komolyan. Később elismerte, ha anonim kérdőíveket, illetve a kérdőív címzettjeinek belegyezésével történik a gyűjtés, akkor nem történik bűncselekmény.

Gulyás a kormánymédia kérdéseire válaszolva elmondta, azt szeretnék, hogy a főváros újítsa fel a Lánchidat. Szerinte a Fővárosi Önkormányzat számláján hatszor annyi pénz áll rendelkezésére, amennyi a híd felújításához kéne, a városvezetés az elmúlt hat hónapban mégsem tett semmit.

Gulyás: jövőre változnak a kata-szabályok

Jövőre változnak a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata) vonatkozó szabályok – jelentette be a miniszter a sajtótájékoztatón

Gulyás Gergely elmondta: módosító javaslatot nyújtanak be a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz, miszerint ha valaki katázik, akkor hárommillió forint feletti számlák esetén – ha ugyanaz a számlák kibocsátója -, 40 százalékos adót kell fizetni a hárommillió forint feletti részre.

Közölte, a céljuk, hogy a katával történő visszaélés, a bújtatott foglalkoztatás megszűnjön.

Július közepén lehet döntés a nagyrendezvényekről

Július közepén lehet kormányzati döntés a nagyrendezvények megtartásáról, amelyre augusztus 15-ig nincs lehetőség – közölte Gulyás Gergely a kormányinfón.

Ha a járványhelyzet megengedi és a kormány döntése ezt lehetővé teszi, akkor az augusztus 20-ai Szent István-napi rendezvények megtartására már lesz lehetőség – mondta, jelezve, hogy ez a gazdaság újraindításának is része lenne, hiszen a szolgáltató- és zeneipar, valamint a rendezvényszervezés szenvedte el a legnagyobb veszteségeket a koronavírus-járvány miatt.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a munkavállalók számának csökkenésével kapcsolatban a “kevésbé pesszimista” forgatókönyv vált valóra: 120-130 ezer ember veszthette el az állását a vírus miatt.

A kormány célja továbbra is az, hogy annyi munkahelyet sikerüljön teremteni, amennyi a vírus miatt megszűnt – közölte. (MTI, Mérce)

Kapcsolódó: Orbán újabb nemzeti konzultációval próbálja hülyíteni az embereket

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!