Figyelmeztető lövéseket adtak le a röszkei kerítésnél

Egy nagyobb “migránscsoport” megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket; a szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr figyelmeztető lövéseket adott le – közölte a rendőrség ma reggel a honlapján.

A közlemény szerint egy nagyobb csoport 5 óra 30 perc körül a röszkei közúti határátkelőhelyen megpróbált jogellenesen az ország területére bejutni.

A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr figyelmeztető lövéseket adott le, a helyszínre irányított járőrök ekkor érkeztek meg.

A csoport tagjai közül néhányan beléptek Magyarországra, őket a rendőrök feltartóztatták, a többiek bejutását megakadályozták – áll a közleményben.

Az M1 helyszíni tudósítója szerint a  mintegy 50 fős csoport egy része átjutott, másokat elfogtak, a többségük azonban maradt Szerbiában. Később a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pontosított, szerinte hatvan határsértő próbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél ma hajnalban Magyarországra.

A rendőrök a környéken ellenőrzőpontokat állítottak fel, és minden járművet megállítanak. Az M1 tudósítója szerint erre azért volt szükség, mert a migránsok a “szélrózsa minden irányába” szétfutottak.

MTI/Kelemen Zoltán

A röszkei közúti határátkelőhely jelenleg nem üzemel

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a környéket lezárta. A röszkei közúti határátkelőhely nem üzemel, de az autópálya-határátkelőhelyen folyamatos a forgalom – közölte a szóvivő. (MTI)

Kapcsolódó: Gyerekzsivaj a tranzitzónánál – helyszíni riport Röszkéről

Eljárás indult Magyarország ellen a menekültek éheztetése miatt

Robotokat akar bevetni a kormány a kerítésnél

(Kiemelt kép: illusztráció – Pixabay)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!