Ferencváros polgármesteri hivatalából iratok tűnhettek el?

Baranyi Krisztina tegnap délután óta Ferencváros új polgármestere. Megtörtént a régi polgármesterrel az átadás-átvétel is, de lehet, hogy korábban iratokat tüntettek el.

Baranyi viccből kedden üres, önkormányzati ügyekkel felcímkézett dossziékat mutogatott a Facebookon, tegnap pedig az önkormányzat épülete közelében lefotózott kisteherautót posztolt, amely a reklámfelirat szerint iratok megsemmisítésével foglalkozik.  Baranyi meg is kérdezte a járművel érkezőket, akik azt mondták neki, hogy csak kávézni álltak meg, nem oda mentek.

Az utóbbi azonban már nem csak vicc, hiszen már korábban felmerült, hogy éppen a leleplező iratok eltüntetése érdekében halogatta az átadást a kormánypárt, amely ennek érdekében  a választási bizottságnál megtámadta Baranyi győzelmét.  Az új ellenzéki polgármesterre a választás után az ajtót is rácsapták a polgármesteri hivatalban.

Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

Tegnap aztán Bácskai János és Baranyi Krisztina egy asztalhoz ültek, hogy a kerület dolgait átbeszéljék, a leköszönő polgármester átadja a folyamatban lévő ügyeket. Baranyi ennek a találkozónak a végén azt mondta, hogy sikerült aláírniuk a jegyzőkönyvet, és Bácskaival még egy olyan teljességi nyilatkozatot is aláírattak, amelyben a volt polgármester felelősséget vállalt azért, hogy tudomása szerint minden, az önkormányzat működésével kapcsolatos iratot átadott utódjának.

Baranyi szerint Bácskai nem volt hajlandó vele kezet fogni. (Index)

Kapcsolódó: Rácsapták az ajtót az új polgármesterre a polgármesteri hivatalban

Karácsony Gergely győzött, Tarlós már gratulált is neki

Baranyi Krisztina győzött a ferencvárosi előválasztáson

(Kiemelt kép: iratokat megsemmisítő cég járműve – Facebook/Baranyi Krisztína)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!