Ferencváros korábbi fideszes vezetése tízmilliókat fizetett 16 ügyvédi irodának

Tizenhat különböző ügyvédi irodával – köztük több volt fideszes képviselőével – kötött egyidejű megbízási szerződést Ferencváros előző fideszes vezetése – derült ki a önkormányzattól kikért megbízáslistából.

Kiderült, hogy nem csak kommunikációs cégekkel és fantomemberekkel kötött gyanús szerződéseket a fideszes Bácskai János polgármestersége idején Ferencváros önkormányzata.

A hvg.hu által kikért kimutatás szerint Ferencváros idén októberig egyidejűleg 16 (!) különböző ügyvédi irodát foglalkoztatott havi 180-700 ezer forintos megbízási díjért, miközben az önkormányzatnak – mint minden hazai településnek – értelemszerűen vannak saját ügyvédei, önálló jogi osztálya is működik, nyolc, közalkalmazottként foglalkoztatott jogásszal.

Ráadásul öt iroda párhuzamosan ugyanarra a feladatra kapott megbízást. Az elvégzett munka mennyisége alapján többüknél is felmerül, hogy az nem állt arányban a fizetséggel. A szerződések csaknem felét fel is mondja a kerület új független polgármestere.

Az egyik megbízott ügyvédi iroda a volt zuglói fideszes polgármesteré, Papcsák Ferencé. A kerületi képviselő-testület alakuló ülésén Baranyi Krisztina, az új polgármester már bejelentette, hogy felbontják ezt a szerződést. Ennek az oka valószínűleg a volt fideszes képviselő és ügyvédi irodájának szerepe a IX. kerület év eleji parkolási tenderében.

Megbízást kapott a Fidesz egy másik volt országgyűlési képviselője, Bohács Zsolt irodája és egy korábbi zuglói képviselőjének, Kiss Imre Lászlónak az irodája is. A megbízottak között van még a NER több további kedvelt ügyvédi irodája.

A hvg.hu számos további budapesti kerülettől is kikérte a szerződött ügyvédek listáját, és másutt 3-6 egyidejű megbízás a jellemző.

Kapcsolódó: Ferencváros korábbi vezetése fantomembereket fizetett

 Ferencváros polgármesteri hivatalából iratok tűnhettek el?

Rácsapták az ajtót az új polgármesterre a polgármesteri hivatalban

(Kiemelt kép: Bácskai János – MTI/Koszticsák Szilárd)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!