Először csökkent az aktív fertőzöttek száma Olaszországban

Először csökkent az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban a járvány terjedésének február 20-i kezdete óta – közölte ma a polgári védelmi hatóság, hozzátéve, hogy 24 óra alatt 454 koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, és ezzel 24 114-re nőtt az áldozatok száma.

Tegnap 433 volt a halálesetek napi száma.

A gyógyultak száma a hétfő esti tájékoztatás szerint majdnem kétezerrel nőtt egy nap alatt, és meghaladta a 44 ezret.

Az aktív fertőzöttek száma 108 ezer felett van, de 20 beteggel csökkent az egy nappal korábbihoz képest. Lombardiában, a járvány olaszországi gócában 90-nel emelkedett az aktív fertőzöttek száma, a szintén korábbi gócpont Venetóban viszont majdnem 150-nel csökkent.

Az intenzívosztályokon kezeltek száma országosan 2573-ra csökkent, ami a legalacsonyabb adat egy hónapja.

A gyógyultakat és fertőzötteket is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 181 228-t. Eddig több mint 943 ezer vírustesztet végeztek.

Az olasz Egészségügyi Obszervatórium előrejelzései szerint elsőként a déli Basilicata és a közép-olaszországi Umbria nullázza le a fertőzöttek számát április 21-én, a közép-olaszországi Lazióban ugyanezt május közepén várják, Lombardiában és Marche tartományban pedig június végén.

A járvány tragikus jelképeként ismert Bergamo kórházában ma történt meg először, hogy nem jelentkezett új koronavírusos beteg a sürgősségi osztályon.

A kórházban márciusban napi ötszáz fertőzött jelentkezett, mostanra a kórházban a járvány miatt kezeltek száma háromszáz alá csökkent.

Az olasz kormány őszre halasztotta a nyár elejére tervezett helyhatósági választásokat. A járvány miatti korlátozóintézkedések fokozatos feloldásának kezdetéről még nem született döntés.

Franciaországban meghaladta a 20 ezret a halottak száma

Franciaországban az elmúlt 24 órában 547-tel 20 265-re emelkedett a koronavírus-járvány kórházakból, idősotthonokból és más szociális intézményekből jelentett halálos áldozatainak a száma az előző napi 395 után, de folytatódott a kórházban ápoltak számának csökkenése – közölte ma este a francia egészségügyi tárca járványügyi felelőse.

Jérome Salomon azt mondta: “ma este hazánk átlépte a jelképes és különösen fájdalmas (20 ezres) küszöböt”.

“A Covid-19 betegség már messze többeket ölt meg, mint bármelyik influenzajárvány, és még a 2003 nyári kánikulánál is többet”, amikor is egy hónap alatt 15 ezren haltak meg.

Kórházban 444-en hunytak el a fertőzés következtében az elmúlt 24 órában a tegnapi 227 után, és ezzel 12 513-ra emelkedett a kórházi halottak száma. Az idősotthonokból és a szociális intézményekből – ahol a járvány kezdete óta 7752-an vesztették életüket – 103 új halálesetet jelentettek az előző napi 168 után.

Ez utóbbi intézményekben mától szigorú biztonsági intézkedések mellett ismét engedélyezett a látogatás, annak ellenére, hogy az idősotthonok 45 százalékában megjelent a fertőzés. A látogatók a társadalmi távolságtartást betartva, kizárólag láthatják hozzátartozóikat, a legtöbb esetben a szabadban, egy ablak mögül.

Az aggasztó adatok ellenére a szakemberek azt javasolták a hatóságnak, hogy engedélyezzék a családi kapcsolatok fenntartását az idősotthonok lakóinak, akik közül többen depresszióban szenvednek a hozzátartozóik hiánya miatt.

A járványügyi illetékes kiemelte, hogy 12. napja csökken a súlyos betegek száma az intenzív osztályokon, ahol jelenleg 5863-an fekszenek, de a szám még mindig magasabb, mint a járvány kezdete előtt rendelkezésre álló ötezer intenzív ágy.

“Biztosan csökken az intenzív kezelések iránti igény, de a csökkenés még nagyon lassú” – mondta Jérome Salomon. Hétfőn 61-gyel kevesebb súlyos beteg volt, mint az előző nap.

Kórházban ma este 30 584 fertőzöttet kezeltek, ami 26-tal kevesebb, mint az előző nap. A kórházakban hatodik napja csökken a betegek száma.

“A leterheltség még nem kielégítően csökken, ezért továbbra is óvatosnak kell maradnunk” – hangsúlyozta a járványügyi igazgató.

Az elmúlt 24 órában 831-en hagyhatták el a kórházakat, és ezzel március 1. óta a kórházakból gyógyultan távozók száma 37 403-ra emelkedett.

A március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások hatékonyságát illetően Jérome Salomon azt mondta: a különböző intézkedések előtt egy vírushordozó egy hét alatt három embert fertőzött meg, ez a szám mostanra egy alá csökkent.

Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter közben bejelentette, hogy 9,6 millió részleges vagy teljes kényszerszabadságon lévő munkavállaló – a magánszektorban dolgozók fele – igényelt munkanélküli segélyt, és arra kérte a vállalkozásokat, hogy ha tehetik, minél előbb indítsák be a termelést.

A nyolc hétre tetvezett karantén a kormányzat becslése szerint 120 milliárd eurós veszteséget jelent a francia gazdaságnak, és ebben az időszakban 32 százalékkal csökkenhet az ország GDP-je. A teljes évre 8 százalékos visszaesésre számít a gazdasági tárca.

Merkel: meg kell akadályozni az újabb országos leállást követelő járványhelyzet kialakulását

Németország még mindig csak a koronavírus-járvány elején tart, ezért továbbra is éberségre és fegyelmezettségre van szükség, és meg kell akadályozni az ország működésének újbóli leállítását követelő helyzet kialakulását – mondta ma Angela Merkel német kancellár Berlinben, a járvány miatti korlátozások fokozatos lazításának első napján.

A szövetségi kormányon belüli úgynevezett koronavírus-kabinet ülése után kiemelte, hogy az utóbbi hetekben sikerült lassítani a járványt és elérni, hogy ne terhelődjék túl az egészségügyi ellátórendszer és a gyógyultak száma meghaladja az aktív esetek számát.

Az eredmények révén viszont “megtévesztő” helyzet alakult ki, mert az intézkedések hatása mindig csak két hét múlva mutatkozik meg a vírus terjedéséről szóló adatokban. Ezért a járványügyi kérdésekben illetékes tartományi kormányoknak “lehetőleg szűken” kell kihasználniuk a lassító intézkedésekkel szerzett mozgásteret, különben az a veszély fenyeget, hogy ismét meredek emelkedésnek indul a fertőzések száma és elkerülhetetlen lesz az egész ország újbóli leállítása – mondta Angela Merkel.

A fokozódó magánytól szenvedő egyedülállóktól kezdve a gyermekek otthoni tanításával küszködő szülőkig, a művészektől az egyházakig és az egyéni vállalkozóktól a legnagyobb cégekig a társadalom minden egyes tagjának és valamennyi gazdasági szereplőnek az az érdeke, ne legyen erre többé szükség. A mindennapi élet rendjének helyreállításához fűződő reményeket, kívánságokat és jogos igényeket viszont csak akkor lehet valóra váltani, “ha a járvány elején megtesszük a legszigorúbb, legkeményebb lépéseket”.

Németországban számos európai országtól eltérően nem kellett lezárni a parkokat és nem kellett kijárási tilalmat bevezetni. Az új típusú koronavírus úgynevezett reprodukciós rátáját (R0) mégis sikerült 1,0 alá csökkenteni, vagyis a fertőzöttek fejenként átlagosan egynél kevesebb embernek adják át a kórokozót. Azonban “még messze nem vagyunk túl a nehezén”, és védőoltás hiányában sokáig tart még a járvány – fejtette ki a kancellár, aláhúzva, hogy a korlátozások visszavonásának folytatásához jelentősen és tartósan 1,0 alá kell szorítani az R0 értékét.

Kifejtette: Dél-Korea és más térségbeli országok példája megmutatja, hogy kulcsfontosságú a fertőzési láncolatok feltárása és megszakítása, ezért állapodott meg a szövetségi kormány a tartományi kormányokkal, hogy a járási és városi egészségügyi hatóságoknál 20 ezer lakosonként felállítanak egy öt szakemberből álló munkacsoportot, amely csak a fertőzési láncok feltárásával, azaz kapcsolatkutatással és a tesztelés megszervezésével foglalkozik. A berlini vezetés minden támogatást megad ehhez, így a koronavírus-kabinet ülésén döntöttek a többi között arról, hogy a szövetségi kormány finanszírozásával állítanak fel 105 mobil munkacsoportot, amelyek az országban bárhol támogathatják a helyi hatóságok munkáját.

Angela Merkel azzal a sajtóértesüléssel kapcsolatban, miszerint pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) mai elnökségi ülésén úgy vélte, egyes tartományokban káros és veszélyes “vitaorgia” kezdődött a járványlassító intézkedések visszavonásáról, elmondta, hogy valóban “figyelmeztetőleg” nyilvánult meg, mert úgy érzi, hogy a lazítások körüli viták “olyan biztonságot sugalmaznak, amellyel nem rendelkezünk”.

Senki sem ringathatja abba a hitbe magát, hogy elmúlt a veszély, mindenkitől óvatosság és türelem szükséges – mondta a német kormányfő.

Kiemelte: a lazítások mellett nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyelőre május 3-ig változatlanul érvényes a társas távolságtartás alapszabálya, így mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt a lakásán kívül, vagy azokkal, akikkel közös háztartásban él, és a többiektől legalább másfél méter távolságot kell tartani.

Azzal kapcsolatban, hogy a nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős miniszter, Gerd Müller egy hét végi nyilatkozatában felszólította a kínai vezetést az átláthatóság biztosítására az új típusú koronavírus eredete körüli ügyekben, elmondta, hogy “minél átláthatóbban bemutatja Kína a vírus eredetének történetét, annál többet tudunk tanulni (a történtekből) az egész világon”.

A csütörtöki EU-csúccsal összefüggésben hangsúlyozta, hogy Németország mindig is szolidáris volt az EU-s társállamokkal, és nemcsak azért, mert a szolidaritás alapvető érték, hanem azért is, mert Németország csak akkor lehet sikeres, ha az egész EU-nak “jól megy a sora”. Elmondta, hogy a járvány miatt összeállított 500 milliárd eurós csomag után újabb “válságkezelő eszközök” kidolgozása is elképzelhető, de csak az EU-s szerződések keretén belül. Az is igen valószínűnek tűnik, hogy a járvány előtti tervektől eltérően alakul majd a 2021-ben kezdődő hétéves költségvetési ciklus, az első években a járvány hatásainak ellensúlyozása kerülhet a középpontba – mondta Angela Merkel.

Spanyolországban átlépte a 200 ezret az igazolt fertőzések száma, miközben a halálozás folyamatosan csökken

Spanyolországban 200 210 ezerre emelkedett a vizsgálatokkal igazolt új típusú koronavírus-fertőzöttek száma, miközben a halálozások napi száma folyamatosan csökken – tájékoztatott a spanyol egészségügyi minisztérium hétfőn.

Az elmúlt egy nap során 399-en veszítették életüket, vasárnap 410-en, szombaton 585-en hunytak el. Utoljára egy hónappal ezelőtt volt 400 alatt a halálos áldozatok napi száma. A fertőzésbe eddig 20 852-en haltak bele.

A tartományokból érkező napi jelentések alapján készült összesítés szerint 4266-tal nőtt a SARS-CoV-2 vírussal kiszűrtek száma, amelyből 2881 számít új esetnek, mivel 1385 teszt olyan pácienseknél lett pozitív, akiknek első tünetei már több mint két hete jelentek meg. Tegnap 4218-cal, szombaton 4499-cel lett több diagnosztizált fertőzött.

A gyógyultak száma 3230-cal növekedett, amelyből 1694 pácienst az elmúlt 24 órában nyilvánítottak egészségesnek, a többiek korábbi, a statisztikába csak most bekerülő esetek. Vasárnapra 2695-en, szombatra 3166-an épültek fel a koronavírus-fertőzésből, összesen pedig 80 587-en, ami a kiszűrt esetek több mint 40 százalékát jelenti.

A fővárost is magában foglaló, 6,5 millió lakosú madridi autonóm közösségben 56 963-an fertőződtek meg eddig, közülük 31 762-en gyógyultak meg és 7351-en veszítették életüket, 112-en az elmúlt egy nap során haltak meg.

A tartományban a halálesetek csökkenése miatt szerdától felszámolják a főváros fedett műjégpályáján létesített ideiglenes halottasházat. A múlt héten már bezárták a majadahondai jégpálya területén nyitott átmeneti halottasházat is, így már csak egy ilyen létesítmény üzemel, az Igazságügyi Orvosi Intézet új, de át még nem adott épületében.

Spanyolországban több mint egy hónapja van érvényben a lakhelyelhagyási korlátozásokkal járó szükségállapot. A kormány ezen a héten arra tesz javaslatot a parlamentnek, hogy ezt hosszabbítsa meg május 9-ig.

A spanyol központi bank legfrissebb jelentése szerint a járványügyi korlátozások következtében a spanyol gazdaság “példa nélküli” visszaesése várható, amely “messze meghaladja” a 2008-ban kezdődött globális pénzügyi válság bármelyik évében történteket.

Számításaik szerint attól függően, hogy a korlátozó intézkedések meddig maradnak érvényben, a spanyol hazai termék (GDP) 6,6 és 13,6 százalék közötti zsugorodására lehet számítani idén.

A munkanélküliségi ráta 18,3-21,7 százalék között lehet a múlt évi 13,8 százalék után, míg az államháztartási hiány növekedése 7 és 11 százalék között lehet ahelyett, hogy tovább csökkenne a tavalyi 2,6 százalékról. Megfordulni látszik az államadósság mérséklődése is, és elérheti akár a GDP 110-120 százalékát a 2019-es 95,5 százalékról – véli a jegybank.

Pedro Sánchez miniszterelnök korábban már beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány következtében az ország eladósodásának növekedésére kell számítani. A múlt héten egyeztetéseket kezdett a parlament pártjaival annak érdekében, hogy nemzeti paktumot fogadjanak el a járvány utáni gazdasági és társadalmi újjáépítésről.

Jelentősen csökkent a halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések száma Nagy-Britanniában

A ma  ismertetett legújabb statisztika szerint jelentősen csökkent az új koronavírus okozta halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések napi száma Nagy-Britanniában.

A brit egészségügyi minisztérium hétfő délutáni bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 449 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz.

Ez a halálozások számának legalacsonyabb napi növekedése az utóbbi két hétben.

Egy nappal korábban a brit kórházak 596, két napja 888 koronavírus-fertőzött beteg haláláról számoltak be.

A nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta az egy napon belüli halálesetek eddigi legmagasabb száma 980 volt; ezt március 9-én mérték.

A brit szaktárca mai tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 16 509-en haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségben.

Az ismertetés szerint a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 4676-tal emelkedett.

Egy nappal korábban 5850, két napja 5526 új fertőzésről számoltak be a brit hatóságok.

Nagy-Britanniában eddig 501 379 szűrővizsgálatot végeztek és 124 743 emberről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Jelenleg 17 971 beteget ápolnak kórházban.

Angela MacLean, a brit kormány tudományos főtanácsadó-helyettese az adatok ismertetése után tartott ma esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: országosan stabilizálódott – vagyis már nem növekszik -, a járvány nagy-britanniai gócában, Londonban ugyanakkor már hetedik napja folyamatosan csökken a kórházi kezelésre szoruló koronavírus-betegek száma.

Rishi Sunak pénzügyminiszter, aki a kormány részéről volt jelen a Downing Street-i sajtótájékoztatón, kijelentette: a folyamatok bizakodásra adnak okot, de a járvány megfékezését célzó korlátozásokat csak akkor lehet enyhíteni, ha már elhárult a betegség újbóli kiugró ütemű terjedésének veszélye.

A brit uralkodó férje, a 99. életévében járó Fülöp edinburghi herceg ma személyes üzenetben köszönte meg a koronavírus-járvány megfékezésén dolgozóknak áldozatos helytállásukat.

Az udvar által közzétett üzenetében köszönetet mondott azoknak is, akik biztosítják az életfontosságú infrastruktúrák működésének folyamatosságát, kiemelve az élelmiszerek gyártásában és elosztásában dolgozókat, a postai és csomagkézbesítő szolgálatok munkavállalóit és azokat, akik gondoskodnak a kommunális hulladék elszállításáról.

Fülöp 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől, és azóta most először szólalt meg a nyilvánosság előtt.

Nemrégiben II. Erzsébet királynő is soron kívüli televíziós üzenetben intézett köszönő és biztató szavakat népeihez, hangot adva annak a meggyőződésének, hogy a brit nemzet legyőzi az új koronavírus okozta járványt, ha megőrzi egységét és elszántságát.

A beszéd kiemelkedő jelentőségét az adta, hogy az uralkodó 68 éve ül az Egyesült Királyság trónján, de mindössze ötödször szólt nemzeteihez előre nem tervezett televíziós beszédben.

II. Erzsébet királynő holnap ünnepli 94. születésnapját, de kifejezett kérésére, a járványhelyzetre tekintettel ezúttal töröltek minden hagyományos ceremóniát.

New Yorkban sok a halálos áldozat, Floridában újranyitottak strandokat

New York államban sok a halálos áldozat – jelentette be Andrew Cuomo, az állam kormányzója hétfőn, Ron DeSantis floridai kormányzó pedig azt közölte, hogy az állam egyes tengerparti strandjait újranyitották.

Andrew Cuomo a szokásos napi sajtóértekezletén elmondta: vasárnap New York államban legalább 478 beteg halt meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben. “Ez az adat rémes” – fogalmazott.

A kormányzó arról beszélt, hogy az államnak, miközben az üzleti élet újraindításán dolgozik, “újra kell gondolnia a társadalmat”. Hogy ezen mit is ért, arról nem szólt a demokrata párti politikus. Utalva a több tagállamban elharapódzó, a gazdasági újraindítást követelő demonstrációkra, leszögezte: “nincs szükség tüntetésekre ahhoz, hogy bárkit is meggyőzzünk a gazdaság újraindításának fontosságáról”. New York állam gazdasága beindításának esetleges időpontjáról azonban nem szólt.

Cuomo hangsúlyozta: ehhez New York államnak szüksége van a szövetségi kormányzat segítségére is. Felvetette, hogy a gazdaságélénkítő csomagtervben biztosítani kellene a járvány frontvonalában küzdő egészségügyi dolgozóknak – orvosoknak, ápolóknak – járó veszélyességi pótlékot is. Közölte azt is, hogy jelentős szövetségi segítség hiányában mintegy 20 százalékkal csökkenteni kell majd az önkormányzatok, iskolák, kórházak működési költségeit.

A kormányzó bejelentette, hogy New York államban mintegy 20 kórházban gyógyítják a Covid-19-ben szenvedőket hidroxi-klorokinnal, azzal az egyesek által vitatott szerrel, amelyet malária vagy súlyos autoimmun betegségek – mint például a lupus vagy a reumatoid artritisz – kezelésére alkalmaznak. Ezek a kórházak ma nyújtják be a szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeletnek (FDA) az eddigi tapasztalatokról készült jelentéseket.

Florida északkeleti partvidékén már a hétvégén megnyitottak egyes tengerparti strandokat, Ron DeSantis kormányzó azonban további könnyítéseket jelentett be. Ugyanakkor azt is előírta, hogy a tengerparton is kötelező betartani a társadalmi távolságtartás szabályait, és érvényben maradnak a nagyobb összejöveteleket tiltó előírások is.

Chad Wolf, ügyvezető belbiztonsági miniszter hétfőn bejelentette: további harminc napra meghosszabbították a kanadai és a mexikói határon érvényben lévő utazási korlátozásokat.

Több amerikai televízió is jelentette: a Boston Globe című lap halálozási hírei vasárnap 16 oldalt tettek ki.

Szlovákiában az üzletek folyamatos újranyitását tervezi a kormány

Az új típusú koronavírus terjedése miatt bezárt üzletek és a szolgáltatások működésének folyamatos újraindítását tervezi a kormány Szlovákiában, ahol a kisebb alapterületen működő üzletek már szerdán megnyílhatnak – jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfő mai pozsonyi sajtótájékoztatóján. A tervezett intézkedésekről holnap tárgyal a központi válságstáb.

Az Igor Matovic által ma bemutatott intézkedéstervezet a Covid-19 megbetegedés terjedésének megakadályozására bevezetett korlátozások folyamatos, négy szakaszban történő részleges feloldásával számol. A szakaszok a miniszterelnök szerint “ideális esetben” kéthetes ciklusokban követhetnék egymást. Az egyes korlátozások feloldását azonban attól teszik függővé, hogy milyen ütemben nő majd a SARS-CoV-2 vírussal újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

Az első szakaszban, amelynek kezdetét április 22-ére tervezik, a 300 négyzetméternél kisebb alapterületen működő üzletek és szolgáltatások, a kültéri piacok, az autószalonok, a termékeiket ablakon keresztül áruló éttermek, illetve a hosszú távú szállást nyújtó intézmények nyithatnának meg.

A második szakaszban – amelynek kezdetét még nem szabták meg – a kültéri sportpályák, a rövid távú szállást nyújtó intézmények, fodrászatok és hasonló szolgáltatások indíthatnák újra működésüket, illetve bizonyos körülmények mellett a taxiszolgáltatások működése is újraindulhatna, és az istentiszteletekre és házasságkötésekre vonatkozó korlátozások egy részét is feloldanák.

A harmadik fázisban egyebek mellett a nagyobb üzletek és múzeumok, illetve a kültéri vendéglátóhelyek, a negyedik fázisban pedig a mozik, az uszodák, bevásárlóközpontok, iskolák, óvodák és a sportlétesítmények megnyitásával számolnak

Szlovákiában ma 12 újabb személynél mutatták ki az új típusú koronavírust, így a korábbiakkal együtt már 1173 fertőzöttet tartanak nyilván – jelentette be az egészségügyi tárca szóvivője hétfőn. A fertőzöttek számának növekedése az utóbbi napokban lassult. Ma újabb egy esettel 13-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Eddig 251 embert nyilvánítottak hivatalosan gyógyultnak, az elvégzett vírustesztek száma meghaladta a 46 ezret.

Éhségsztrájkba kezdett a karantén alá helyezettek egy csoportja Boszniában

Az új típusú koronavírus-járvány miatt karantén alá helyezett emberek tucatjai kezdtek éhségsztrájkba ma Bosznia-Hercegovinában, azt követelve, hogy a kijelölt elkülönítő helyek helyett otthon tölthessék a karanténra kijelölt időt.

A Nezavisne Novine című szarajevói napilap internetes oldalának beszámolója szerint a Szarajevóban, Zenicán és Dobojban elkülönítettek egyáltalán nem hagyhatják el a számukra lezárt szállodákban kijelölt szobákat, amit embertelen bánásmódnak tartanak.

A szükségállapot alatt kihirdetett intézkedések értelmében mindazok, akik belépnek az ország területére, 28 napos karantén alá kerülnek. Ezt az időt a számukra kijelölt ideiglenes szálláshelyeken kell eltölteniük, nem mehetnek haza, és nem találkozhatnak senkivel.

Bosznia-Hercegovinában szerdáig 1309 SARS-CoV-2 fertőzöttet regisztráltak, 49-en belehaltak a Covid-19 betegségbe, 381-en pedig már felgyógyultak belőle. (MTI)

Kapcsolódó: Intézményvezető: mindvégig volt orvosa a Pesti úti idősotthonnak

Mintegy 200 autós tiltakozott a kórházi ágyak kiürítése ellen, Orbánnak dudáltak

Orbán: május elején várható a kilábalási terv bemutatása

Figyelmeztető lövésekkel fékeztek meg Romániában a korlátozásokat megszegőket

Az országos tisztifőorvos megint hazudott a Pesti úti idősotthonról

Közelít a 2,5 millióhoz a regisztrált fertőzöttek száma a világban

Meghalt 10 újabb beteg a járvány miatt Magyarországon

Trump: egyes nagyvárosi gócpontokban csökkenőben az új fertőzések száma