Ellenzék: nem bízunk Orbán kormányában, ezért nem adunk korlátlan felhatalmazást

Az ellenzék nem bízik Orbán Viktor kormányában, ezért nem ad korlátlan felhatalmazást a kormánynak még a koronavírus-járvány miatt kialakult válságos időben sem – tette közzé több párt és képviselő.

A Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Liberálisok, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint a kormány alkalmatlan a veszély kezelésére, a magyar polgárokat és képviselőit pedig nem partnerként, hanem legyőzendő ellenfélként kezeli.

Az ellenzék szerint az egészségünk mellett a maradék demokráciát is védeni kell

Az ellenzék nem így gondolkodik, közösen kell cselekedni, tervezni és dönteni, de a kormány ezt megtagadja tőlük és milliónyi magyartól – írták. Úgy fogalmaztak: “a járvány valóban közös ellenségünk, megmaradt és sokszor meggyalázott szabadságunk és demokráciánk viszont közös kincsünk. Ahogy védjük egészségünket, életünket, úgy kell védenünk hazánkból azt, ami megmaradt belőle.”

Közös, értelmes és szükséges döntésekben szeretnének részt venni a járvány megfékezéséért, de nem engedik, hogy “valós veszélyre hivatkozva megcsúfolják, elrabolják” Magyarországot, hogy “átgázoljanak a parlamenten, a nép képviselőin, végső soron Magyarországon” – fogalmaztak. (MTI)

B. Nagy László a parlamentben – Forrás: Facebook

A fideszes képviselő karanténból ment be a Parlamentbe, Szabó Tímea feljelenti

Százak fertőződhetnek meg, ha egyetlen képviselő is elhagyja a karantént, hogy a Parlamentbe menjen – írta a Párbeszéd képviselője.

B. Nagy László fideszes képviselő a hétvégén maga közölte, hogy családostul otthoni karanténba vonul, mert egy hete együtt koszorúzott a szegedi egyetem koronavírus-fertőzött rektorával. Ennek ellenére tegnap bement szavazni a Parlamentbe. Szabó Tímea most azt írta:

Ha minket megfertőz, mi további százakat fertőzhetünk meg, fontos kórházi kapacitásokat lefoglalva az ő felelőtlensége miatt.

B. Nagy László tegnap délután a hvg.hu kérdésére, hogy nem kellene-e a parlamenti ülésterem helyett házi karanténban lennie, ezt válaszolta:

„De, ott is vagyok, csak most feljöttem, hogy eleget tegyek a kötelezettségemnek”

A Párbeszéd képviselője ezt úgy kommentálta a Facebookon:

Feljelentést teszek Bíró Nagy László fideszes képviselő ellen járványügyi szabályszegés miatt!

Az ember esze megáll! A felelősség ott kezdődik, hogy betartjuk a karantén szabályait! Ebből is látszik, hogy hazudik Orbán, amikor azt mondja, hogy az emberek biztonsága az első.