Frissítve!!! Egy hétig járt-kelt betegen Bécsben a koronavírus-gyanús magyar nő

Teljesen elkülönítették, egyelőre semmilyen különleges kezelést nem kap az a Bécsben élő magyar nő, aki kórházba került koronavírus-gyanúval, tudta meg az Euronews. Később kiderült, a tesztje negatív, elhagyhatta a kórházat.

Az Euronews Skype-on érte el az osztrák fővárosban kezelt magyar beteget. A 11 éve Bécsben élő magyar nő, Miháczi Beáta magyar-osztrák állampolgár, ma délutánra várta a koronavírus-teszt eredményét.

Elmondta, hogy háziorvosa két sikertelen antibiotikum-kúra után sem akarta tesztelni koronavírusra. Miháczi Beáta Antwerpenben ünnepelte a kínai holdújévet, és Velencében is járt.

Jelenleg elkülönítve várja a laboreredményt, de ehhez az kellett, hogy felhívja a járványügyi zöld számot. Mentők vitték kórházba, és azonnal karanténba helyezték.

Erős influenzához hasonló tünetei vannak, amelyek közül a szélsőséges elesettség, gyengeség a leginkább ijesztő – mondta az Euronewsnak. Ráz a hideg, és közben izzadok, tette hozzá a tüneteiről.

Azt tanácsolták neki, hogy olyan dolgokat vigyen be magával, amik nem fognak hiányozni, mert ha tényleg koronavírusos, nem viheti őket haza.

Nem fognak innen úgy hazaengedni, hogy nem tudom, hogy mi bajom van – mondta. Amitől tart, az a szövődmény, tette hozzá. Mert a koronavírusnak egy komoly tüdőgyulladás lehet a vége. Maga a betegség egy normális betegség, bármelyik influenza így néz ki, magyarázta.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az interjú készítése után jelentette be, hogy “egy Bécsben élő hölgy” tesztje pozitív lett. Csak feltételezni lehet, hogy Miháczi Beátára gondolt, mivel más karanténban lévő magyarról Bécsben nem tudunk. Miháczi Beáta azonban azt írta az Euronewsnak közvetlenül a sajtótájékoztató után, hogy vele sem pozitív, sem negatív eredményt nem közöltek.

Elhagyhatta a bécsi kórházat a magyar nő

Elhagyhatta a bécsi kórházat a koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgált magyar nő, mivel a tesztje negatív lett. Közben bebizonyosodott, hogy nem fertőzés okozta a Karintiában vakációzó olasz nő halálát – jelentették be az osztrák hatóságok szerdán.

Nem fertőzött koronavírussal az a magyar nő, akit egy bécsi kórházban ápoltak. A nő kedden maga hívta fel az ügyeleti telefonszámot, miután magas lázat és levertséget tapasztalt. Szerdán az MTI-nek azt mondta: a körülményekhez képest jól van, időközben a láza megszűnt, ugyanakkor gyengének érzi magát. A nő később a közösségi portálján tette közzé, hogy időközben hazaengedték, az orvosok légúti megbetegedést állapítottak meg nála.

A Bécsi Nemzetközi Központ egyik munkatársát szerdán szintén koronavírus-fertőzés gyanújával szállították kórházba. Négy kollegája állt szorosabb munkakapcsolatban vele, őket hazaküldték, és felszólították, hogy jelezzék, ha észlelik a tüneteket. Közben a teszt kimutatta, hogy nem koronavírus-fertőzés okozta a tüneteket.

Szerdára virradóra Karintia tartományban elhunyt egy olasz nő. Az Udine térségéből származó, 56 éves nő a vakációját töltötte Bad Kleinkirchheimben. A halál beálltát megállapító orvos nem zárta ki a koronavírus-fertőzés lehetőségét. A vizsgálatok alapján azonban bebizonyosodott, hogy nem koronavírus okozta a nő halálát.

Közben egy Bécs nyolcadik kerületében lévő iskola tanárnőjénél is jelentkeztek a koronavírus tünetei. A nő nemrég Olaszországban járt. A gimnázium épülete előtti útszakaszt a rendőrség lezárta, pedagógusokat és a gimnázium hatszáz tanulóját is vizsgálták abból a szempontból, közvetlen kapcsolatban álltak-e a fertőzésgyanús személlyel. Közben a tanárnő tesztje negatív lett, ezt követően feloldották a biztonsági intézkedéseket.

Tirol tartományban két 24 éves fiatalnál állapították meg a koronavírussal való fertőzést. Azóta a környezetükben lévő emberek közül 62 főt vizsgáltak meg, 12 esetben karantént rendeltek el – közben néhányukról kiderült, hogy nem fertőzöttek koronavírussal. A nő egy Innsbruck belvárosában lévő szállodában dolgozik. Néhány nappal korábban ott járt Sebastian Kurz kancellár és Margarete Schramböck gazdasági miniszter, az egyébként recepciósként dolgozó, fertőzött nővel azonban nem találkoztak.

osztrák vasúttársaságnál (ÖBB) március elsejéig vissza lehet váltani az Olaszországba szóló menetjegyeket – közölte az osztrák hírügynökség. Ausztria és Olaszország között naponta húsz járat közlekedik, a szerelvények tisztaságára fokozottan ügyelnek.

Ismét összehívták a koronavírus miatti osztrák válságstábot, Sebastian Kurz azt követően felhívta a figyelmet egyebek mellett arra, hogy Ausztriát sem kerüli el a vírus, nincs ok pánikra, de következetesen kell eljárni az egyes esetekben. A politikus így arra kérte a lakosságot, mindenki tartsa be az utazási figyelmeztetéseket, és mindenki vegye komolyan az esetleges fertőzésre utaló tüneteket.

Jól vannak a budapesti kórházi karanténban lévők

Minden magyar jól van, akit koronavírus-gyanúval karanténban tartanak a Dél-pesti Centrumkórházban – mondta el az intézmény osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatón.

Szlávik János közölte, mind a tizennyolcan, akiket megfigyelés alatt tartanak, tünet- és panaszmentesek, a laboratóriumi vizsgálat mindegyiküknél negatív lett, azonban a karantént fenntartják.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, azt a helyzetet is tudják kezelni, ha esetleg megugrana azok száma, akiknek megfigyelése kórházi karantént igényel; több embert is el tudnak helyezni az erre kijelölt helyeken.(Euronews, MTI)

Kapcsolódó: Tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában

Újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten

Horvátországban is megjelent a koronavírus

Szele Tamás: Járványkufárok