Csúszik a néppárti bölcsek jelentésének bemutatása,még nem döntenek a Fideszről

A jövő heti brüsszeli politikai gyűlésen biztosan nem döntenek a Fidesz tagságáról, az ügy ugyanis nincs a találkozó napirendjén – tudta meg az Euronews uniós forrásokból.

Így a néppárti Bölcsek Tanácsának jelentését sem mutatják be most.

Donald Tusk viszont bejelenti majd a döntést, hogy érvényben marad a Fidesz tagságának felfüggesztése. A forrás szerint egyelőre nem világos, milyen időtartamra szól ez a hosszabbítás, vagyis meddig nem döntenek a tagságról.

Az ügy azért érdekes, mert Donald Tusk néppárti elnök másfél hete a Twitteren közölte, találkozott a néppárti bölcsekkel, a jelentésük tartalmáról pedig a Néppárt februári politikai gyűlésén egyeztet a pártvezetőkkel.

Varga Judit igazságügyi miniszter kedden Brüsszelben beszélt az ügyről. Mint mondta, senki nem látta még a néppárti jelentést, így ő sem. A miniszter szerint az ügy a Néppárt útkereséséről szól.

“Ez a hosszú hezitálás is ennek a jele, hogy a Néppártnak dűlőre kell jutnia a saját jövőjét illetően. Véleményem szerint egy erős vezetési válságban van a Néppárt Európában. A Néppárt rosszul mérte fel a saját helyzetét a “ki liberálisabb a liberálisoknál” versenyben – ahelyett, hogy a saját konzervatív központjához szeretne visszatérni, a trendet követve próbál megfelelni a liberális elvárásoknak” – mondta Varga Judit.

A Fidesz tagságát tavaly márciusban függesztette fel az Európai Néppárt, mert több tagpártnak kételyei voltak a magyar kormánypárt jogállamisági, illetve a demokráciát érintő lépései miatt. A néppárt európai parlamenti frakciójának azonban tagjai maradtak a fideszes képviselők. (Euronews)

Kapcsolódó: A néppárt elnöke február elején teszi közzé a Fidesszel kapcsolatos értékelését

A néppárti frakció támogatja a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárást

(Kiemelt kép: Tusk és a bölcsek)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!