Családok nevelik az erdőtűz miatt elárvult erszényeseket Ausztráliában

Önkéntesek nevelik az erdőtűzben megsérült, vagy családjukat elvesztett kengurukat, vallabiket és koalákat Ausztráliában.

A szeptembertől februárig tomboló tüzek a vadon nagy részét lakhatatlanná tették az állatok számára, több mint egymillió emlős és hüllő veszett oda. A leégett erdőkben nincs élelem, a vizek hamuval szennyezettek.

Állatmentők és állatszerető családok igyekeznek felnevelni a életben maradtakat.

Az egyik önkéntes azt meséli, hogy ennek a képen látható kis vallabinek az anyját egy tűzoltóautó ütötte el menekülés közben. A kis erszényes három hónapos lehet, a tápszer mellett most kezdett el növényt is enni. Az aszály és a bozóttűz miatt a vadon élő állatok alig találnak táplálékot, elbújni sem tudnak más vadállatok elől, ezért nagyon sérülékenyek.

Az emberek által felnevelt állatokat ha felnőnek és megerősödnek visszaengedik a vadonba. Egyikből sem lesz házi kedvenc. Az őshonos állatoknak azonban csak akkor van esélyük a túlélésre, ha a növényzet minél hamarabb regenerálódik. Civil szervezetek az interneten indítottak gyűjtést új fák és bokrok ültetésére. (Euronews)

Kapcsolódó: 2,3 millió állat pusztulhatott el csak Bolíviában az erdőtűz miatt

Pusztul az állatvilág az erdőtüzek miatt

Hatalmas erdőtüzek pusztítják a brazil őserdőt

Egyre több esőerdőt vágnak ki Brazíliában

Ausztrál bozóttűz: lángokban áll Victoria állam

Újabb hőhullám fenyegeti Ausztráliát

(Kiemelt kép: nevelik a kis vallabit – Twitter)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!