Botka László szakított az MSZP-vel

Botka László szegedi polgármester a képviselő-testület alakuló ülésén bejelentette, hogy az Összefogás Szegedért Egyesület új frakciójának lesz a tagja. Vagyis Botka nyíltan szakított az MSZP-vel.

Botka László a 2018-as országgyűlési választás előtt még az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt. A 2017-es visszalépés óta azonban lényegében kivonult a párt szervezetéből.

A Összefogás Egyesület mellett az MSZP-nek, a DK-nak és a Momentumnak is lesz önálló képviselőcsoportja Szegeden, a kormányoldalon pedig külön fideszes és külön KDNP-s frakció alakul.

Az MSZP elnöke kezdeményezte Lackner Csaba kizárását

Az MSZP elnöke kezdeményezte a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba kispesti képviselő pártból való kizárását.

Tóth Bertalan ezt a Facebook-oldalán közölte.

“Lejárt a határidő” – írta, úgy folytatva: miután az MSZP elnökségének felszólítására Lackner Csaba nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról, ezért az országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsánál kezdeményezte Lackner Csaba pártból való kizárását. A testület nyolc napon belül hozza meg a döntését.

“Egyértelművé tettem korábban is: akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségünkre nézve is súlyos terhet jelentenek, ezért tudnia kellene, mi a kötelessége” – fogalmazott a szocialisták elnöke.

Lackner Csaba korábban – miután olyan felvételek szivárogtak ki, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél – felfüggesztette párttagságát.

Lackner Csaba később ügyvédjén keresztül megüzente, hogy az MSZP-től ugyan megválik, de nem kívánja visszaadni képviselői megbízatását. “A képviselői mandátumával a kerületi lakosság érde­keit kívánja szolgálni a továbbiakban is.” (24.hu, MTI)

Kapcsolódó: Karácsony Gergely győzött, Tarlós már gratulált is neki

Kampány van, a kormány ÁSZ-vizsgálatot kezdeményezett Szegeden