Bolsonaro szembemegy az autópályán, és élvezi

A brazil elnök és követői dacolnak a dél-amerikai országban vészes gyorsasággal terjedő koronavírussal. Jair Bolsonaro hívei szimpátiatüntetést tartottak a fővárosban, az elnöki palotánál.

Bolsonaro széles mosollyal kapta fel a karjaiba futó kisfiút. Az idilli képet egyetlen arcmaszk vagy gumikesztyű sem rontotta el.

“Ez egy spontán demonstráció itt, Brazíliavárosban a demokrácia és a szabadság mellett. A nép olyan kormányt akar, amelyik nem avatkozik bele az életükbe, és Brazília jövője érdekében dolgozik” – fogalmazott spontán, a kamera felé fordulva az elnök.Bolsonaro egyszerű kis náthának nevezi a járványt, nem hajlandó tudomást venni a vírus való veszélyéről. Arra biztatja támogatóit, vonuljanak utcára, és tüntessenek a helyi korlátozó intézkedések ellen. Az elnök áprilisban menesztette az általános karantént sürgető egészségügyi minisztert.

Közben már 109 ezerhez közelít a regisztrált fertőzöttek száma, és meghaladta a 7 ezret a halálos áldozatoké.

A széleskörű tesztelés hiánya és a laboratóriumokban még el nem végzett vizsgálatok miatt a fertőzöttek, és a vírushoz köthető halálesetek valós száma azonban jóval magasabb lehet.

Tömegek temetésére készülnek São Pauloban is – Sky news

Az egyik gócban, a 2 milliós Manausban a kórházak és temetők már elérték kapacitásuk határát, a rendszer az összeomlás szélén áll. (Euronews)
Kapcsolódó: A halálba taszítanak – mondta egy brazil ápolónő

Megint meghalt 12 beteg a járvány miatt Magyarországon

Von der Leyen: 7,4 milliárd euró gyűlt össze a vírus elleni küzdelemre

Csaknem kétmillióan kaphatták el a vírust Németországban

Még számolni sem tud az operatív törzs

Valami nem stimmel a magyar koronavírus adatokkal

“Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között”

(Kiemelt kép: Bolsonaro a szimpátiatüntetésen – O Globo)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!