Bán Teodóra nem fogadja el Karácsony Gergely megoldását a vitára

A főpolgármester javaslatát a Városmajori és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad vezetéséről elfogadta a Fővárosi Közgyűlés, Bán Teodóra azonban ezt elutasítja.

A közgyűlés által megszavazott kettős ügyvezetést nem tudom elfogadni – mondta a Népszavának Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője. Hozzátette azt is, hogy csak akkor vállalná a Margitszigeti Szabadtéri Színpad vezetését, amennyiben azt és a Városmajori Szabadítéri Színpadot két önálló cég irányítaná.

A színházak ügyében Karácsony Gergely kompromisszumos megoldással válaszolt a kormány zsarolására, ám most úgy néz ki, hogy hiába.

A Szabad Tér Színház vezetői posztja miatt zsarolta meg Karácsony Gergely főpolgármestert Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki kedden bejelentette: amennyiben nem Bán Teodóra lesz újra az intézmény vezetője, a kormány nem tárgyal tovább a fővárosi színházak fenntartásáról (amiről március 1-ig kellene dűlőre jutni), és a finanszírozásból is kiszáll.

Bán Teodóra most azt mondta a hvg.hu-nak, hogy szerinte nem a személye körül alakult ki politikai csatározás. A Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője elmondta, korábban a szakmai bizottság mind a hét tagja rá szavazott, Alföldi Róbert, Jordán Tamás vagy Vidnyánszky Attila is, ezért úgy gondolja, nem a személyét, hanem magát a kiválasztás elvét vitatták.

Bán Teodóra a portálnak megerősítette, hogy az esetleges kettős ügyvezetést nem tudja elképzelni a Szabad Tér Színház élén. Azt szeretné, ha hat hónappal meghosszabbítanák a március elsején lejáró mandátumát, hogy a mostani nyári szezont, amit előkészített, még az eredeti tervek szerint le tudja bonyolítani.

Kapcsolódó: Megvan Budapest idei költségvetése

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)