Bálint gazda koronavírus-fertőzés miatt halt meg

Bálint gazda özvegye karanténban van. Halasztani kell ezért a temetést is.

Bálint György házára kitették figyelmeztetésként a piros karanténcédulát – írja a Blikk. A lap erről egy fotót is közölt. Arra is emlékeztet, hogy az ország legismertebb kertészét, a 100 éves Pulitzer-díjas újságírót, az Ablak című tévéműsor szakértőjét kétoldali tüdőgyulladással kezelték, nem sokkal a halála után pedig a kormány járványügyi honlapján is megjelent, hogy elhunyt egy 100 éves férfi.

Az özvegy egyik közeli hozzátartozója a lapnak megerősítette, Bálint gazda valóban koronavírus-fertőzött volt, a gyászoló asszony ezért most karanténban van. Az özvegyet Bálint György halála után értesítették arról, hogy az utolsó teszt kimutatta a vírust.

A család értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen Gyuri bácsi a vírusveszély első perceitől kórházba szállításáig önkéntes karanténban élt, kora miatt vigyázott rá a családja.

A karantén miatt a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra.

Kapcsolódó: Meghalt Bálint gazda

Magyarországon meghalt egy 100 éves beteg a járvány miatt

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!