Az MSZP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Kásler ámokfutása miatt

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi annak feltárására, hogy hányan szenvedtek súlyos egészségkárosodást vagy haltak meg, mert a koronavírus-járvánnyal összefüggő kormányzati intézkedések miatt nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást – közölte Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője és Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke a mai online sajtótájékoztatón.


Bangóné Borbély Ildikó a kezdeményezést azzal indokolta: a kormányzatnak választ kell adnia arra, hogy az elmúlt két hónapban hányan szenvedtek Magyarországon súlyos egészségkárosodást, mert nem kaptak megfelelő ellátást, illetve hányan haltak meg annak következtében, mert idő előtt kirakták őket a kórházból. Korózs Lajos hozzátette: tisztán kell látni a lélegeztetőgépek beszerzése ügyében és a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetben is, illetve fel kell tárni az ezzel kapcsolatos hazugságokat.
Bangóné Borbély Ildikó úgy értékelt: a betegellátás felfüggesztése, a kórházkiürítés stratégiai hiba volt a kormány részéről, és nagy szenvedést okozott a betegeknek és a családjaiknak is. Utalt a Tárki felmérésére, amely szerint minden tizedik magyar állampolgár a koronavírus-járvány miatt nem kapott meg valamilyen ellátást. Úgy vélte: Orbán Viktor és kormánya háborúzik, aminek súlyos, emberéletekben mérhető következményei vannak a civil lakosság tekintetében.

Ezért ismét lemondásra szólította fel Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, mondván, a tárcavezető megbukott a magyar társadalom, az ellenzéki pártok és a szakma szemében is.

Korózs Lajos azt hangsúlyozta: az egészségügyben kialakult helyzetért Orbán Viktor miniszterelnök és Kásler Miklós a felelős. A kormányfőnek azért van felelőssége, mert funkcióban tart egy olyan minisztert, aki elveszítette az orvosok és a magyar társadalom bizalmát, Kásler Miklós pedig vezetőként felelős az egészségügyi rendszer hibáiért, a gyalázatos fizetésekért, az alulfinanszírozásért, az alapellátás, a szakellátás és a sürgősségi ellátás gyalázatos állapotáért, valamint a kórházi ágyak felszabadításáért és az orvosi beavatkozások elmaradásáért – mondta. (MTI)Kapcsolódó: Pert indít Kásler titkolózó minisztériuma ellen a Magyar Helsinki Bizottság

Kásler Miklós megint az orvosokra tolta a felelősséget a kórházi ágyak kiürítése miatt

 Kásler folytatja az életeket veszélyeztető ámokfutást

 Sas István: Kásler gondosan megtervezte a hazugságot a kórházi ágyak felszabadításáról

Kásler tagadja, hogy utasítást adott a kórházi ágyak kiürítésére

Kásler akadályozza annak a bizonyítását, hogy a kórházkisöprésnek áldozatai vannak

Kásler megtiltotta a kórházaknak, hogy a járványról nyilatkozzanak

Az ellenzék követeli: minden beteget lássanak el és állítsák le Kásler ámokfutását

Kásler Miklós kirúgta a Rehabilitációs Intézet főigazgatóját is

Karácsony: Kásler Miklós ellenezte a szűrést az idősotthonokban