Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának ülésén árulónak nevezték a Fideszt

Egy lengyel EP-képviselő felháborodottan szóba hozta: Novák Katalin, a Fidesz alelnöke gratulált Andrzej Duda lengyel államfőnek a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában elért sikeréhez.

Duda a hatalmon lévő populista, nacionalista Jog és Igazságosság párt jelöltje, míg ellenfele, Rafał Trzaskowski az Európai Néppárthoz tartozó Polgári Platform képviseletében kampányol: többen azt kifogásolták, hogy a Fidesz az ellenfélnek “szurkol.”

A Népszavának a frakcióülésen részt vett forrásai szerint több hozzászóló egyszerűen elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EPP egyik tagpártja az ellenfélnek szurkoljon.

A nemzeti konzultációval kapcsolatban pedig felszólították a Fideszt: hagyjon fel azzal, hogy manipulatív, félrevezető kérdésekkel bombázza a polgárokat. A vitában két német kereszténydemokrata EP-képviselő is bírálatot fogalmazott meg. Voltak, akik “kommunista stílust” olvastak a magyar párt fejére.

Kapcsolódó: A Néppárt a járvány miatt nem tud dönteni a Fidesz kizárásáról

Már az Európai Néppárt 13 tagja kéri, hogy zárják ki a Fideszt

Tusk: a Néppártnak felül kell vizsgálnia álláspontját a Fidesz tagságáról

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!