Az állami televízió meghamisította Hadházy Ákos beszédét

Az ellenzéki képviselők tegnap délelőtt a közmédia Kunigunda utcai székháza előtt tartottak sajtótájékoztatót, miután Papp Dániel vezérigazgató kénytelen volt fogadni őket. Az M1 televízió híradójában meghamisították Hadházy Ákos beszédét.

Hadházy Ákos független képviselő azt mondta:

politikai nyomásgyakorlással kell elérni, hogy Papp Dániel helyett egy konszenzusos jelölt kerüljön a közmédia élére, valamint törvénnyel kellene tiltani a kormánypropagandát.

A köztévé mindezt úgy tálalta, hogy Hadházy szerint „politikai nyomást kell gyakorolni a műsorszerkesztésre”. Ezt a mondatot többször is megismételték, míg egyes részleteket kihagytak Hadházy beszédéből.

Ebben a videóban látható, hogy mi hangzott el valójában, és mit közölt belőle az M1 Híradó:

Hadházy Ákos Facebook-oldalán azt írja, még a harc elején járnak, és mindent meg kell tenni azért, hogy a hírhamisító Pappot eltávolítsák a közmédia éléről.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez az eset is bizonyítja, pont a kormánypárt helytartói gyakorolnak politikai nyomást a műsorszerkesztésre és Hadházy éppen ez ellen tiltakozott.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!