A V4-kormányfők Budapesten tartanak informális egyeztetést

A visegrádi együttműködés keretében munkalátogatásra érkezett Budapestre Lengyelország, Csehország és Szlovákia miniszterelnöke – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A Karmelita kolostorban megrendezett informális tárgyaláson Andrej Babis cseh, Peter Pellegrini szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnök aktuális uniós ügyekről egyeztetik álláspontjukat – tette hozzá.

A cseh Lidové Noviny című újság korábban közölt információi szerint a budapesti megbeszélés célja összehangolni a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák álláspontot a közös jelöltekről a legfőbb európai uniós vezetői tisztségekbe.

“A jövő heti brüsszeli csúcstalálkozóra a V4-ek már egyeztetett állásponttal akarnak érkezni” – idézte meg nem nevezett forrását a konzervatív napilap. (MTI)

(Kiemelt kép: a Karmelita kolostor belső udvara – Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!