A tengerbe szórták az Iszlám Állam terrorista vezérének a hamvait

Washington ugyanis nem akarta, hogy zarándokhellyé váljon a terrorista vezér, Abu Bakr al-Bagdadi sírhelye.

Előtte még megkapta az iszlám szokásoknak megfelelő végtisztességet. Abu Bakr al-Bagdadi az északnyugat-szíriai Idlíb térségében lévő Barisa településen rejtőzött egy épületben és felrobbantotta magát, amikor a likvidálására érkező amerikai erők sarokba szorították egy földalatti járatban.

Három névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek beszélt a szertartásról, de azt nem árulták el, hol volt a temetés, meddig tartott. Ketten közülük azt mondták, hogy a hamvakat egy repülőgépről szórták a tengerbe.

Bin Laden tengeri temetésének vegyes volt a fogadtatása, egy befolyásos imám szerint az Egyesült Államok megsértette az iszlám szokásokat azzal, hogy nem a szárazföldön végezték el a szertartást. Számos szakértő úgy vélte, Washington ezzel elejét akarta venni, hogy a terrorista vezér temetkezési helye egyfajta zarándokhellyé váljon az iszlamisták számára.

Egy kutyának is fontos szerepe volt a terrorista vezér elleni akcióban

Donald Trump most a Twitteren közölte, hogy feloldották a titkosítás alól a fotóját (de a nevét nem) a „csodálatos kutyának”, ami „annyira JÓ MUNKÁT végzett” az ISIS vezetőjének megölésében.

A 2 órán át tartó rajtaütés végén a sarokba szorított al-Bagdadi felrobbantotta a rajta lévő mellényt, feltehetően a gyerekeket is megölve. Az amerikai jelentés szerint az összecsapásban legalább 5 ellenséges harcos halt meg, 2 amerikai könnyebben megsérült, illetve amikor al-Bagdadi felrobbantotta magát, megsérült az amerikai katonai kutya is.

Kapcsolódó: Az Iszlám Állam vezetője valószínűleg meghalt