A Rolling Stones perrel fenyegeti Trumpot

Jogi lépéseket helyezett kilátásba a The Rolling Stones menedzsmentje, miután Donald Trump stábja nem reagált írásbeli felszólításaikra, és továbbra is felhasználják az együttes dalainak felvételeit politikai nagygyűléseiken. 

Már többször jelezték Donald Trump csapatának, hogy jogosulatlanul játsszák le dalaikat, de eddig nem kaptak választ. Most azt írták közleményükben, hogy „Trump utoljára használhatta Jagger és Richards számait a kampányához”, és ha újra használják valamely szerzeményüket, perelni fognak.Némileg ironikus módon, a szám amiről szó esik, az egyik leghíresebb Stones-dal, a „You Can’t Always Get What You Want”. Ezt a dalt már a 2016-os kampány során is rendszeresen használták a Trump-gyűléseken, és most újra felcsendült a múlt héten Tulsában, ahol a republikánus jelölt megtartotta első nagy rendezvényét és beszédét a koronavírus-járvány kitörése óta.  Pedig több mint 15 millió dal áll a politikusok, így a Trump-kampány rendelkezésére, amelyet minden jogi fenntartás nélkül használhatnak.

A tulsai nagygyűlésen felcsendült Tom Petty „I Won’t Back Down” című dala is, amelynek lejátszására a művész családjának közleménye szerint szintén nem volt jogosult a Trump-csapat. „Tom Petty sose egyezett volna bele, hogy dalait gyűlöletkampányokhoz használják fel. Ő összehozni szerette az embereket, nem egymásnak ugrasztani”- állt a Petty-család közleményében. (Rollling Stone, 444)

Kapcsolódó: Trollok miatt beszélt félig üres sportcsarnokban Trump

A Rolling Stones nyolc év után jelentkezett új dallal

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!