A Real egykori védője bérgyilkost küldött a Juventus volt csatárára

Raúl Bravo nem egy meccsen történtek miatt bérelt bérgyilkost, hanem a bundabotrány miatt.

A Real Madrid korábbi védőjátékosát, a spanyol bundabotrányban is érintett Raúl Bravót letartóztatták, mert a gyanú szerint (tíz társával együtt) ő küldött bérgyilkost a január elején meglőtt Darko Kovačevićre. A most 48 éves szerb játékos több európai élcsapatnak is tagja volt: az 1997-98-as szezonban meglepetésre spanyol bajnoki bronzérmet szerző Real Sociedadnak, a Juventusnak, majd a Real Sociedadhoz visszatérve 2003-ban bajnoki ezüstérmet is nyert. 2009-ben az Olympiakoszból vonult vissza, január elején viszont egy lövöldözés miatt került a hírekbe.Kovačević épp hazaért, amikor tüzet nyitottak rá, eltalálták a térdénél és a csuklójánál, de túlélte a támadást. „Egy embert láttam kiszállni az autójából, majd megindult felém. Ösztönösen elvetődtem, ő pedig lőni kezdett. Aztán elfutott, beugrott a kocsiba, és elmenekült” – beszélt a január 7-i esetről Kovačević, miközben egy athéni kórházban ápolták.

Bravo és Kovačević között könnyű összekötő szálat találni, egyrészt az Olympiakosznál csapattársak voltak, de nem emiatt próbálhatták megölni, hanem azért, mert állítólag információkkal szolgált a hatóságoknak arról a fogadási ügyről, amit Bravo vezetett.

A most 38 éves, már visszavonult Raúl Bravo a Real Madrid saját nevelésű játékosa, 2007-ig játszott náluk, 14-szeres spanyol válogatott is volt, majd az Olympiakosz játékosa lett. A bundaügyeket a 2016-17 és a 2017-18-as szezon alatt, már visszavonult játékosként intézte a gyanú szerint. (Index)

(Kiemelt kép: Raúl Bravo)