A német rendőrség ismerte a karneváli gázolót

52 sérültje van annak a tegnap délutáni tömeges gázolásnak, ami a németországi Hessen tartományban, Volkmarsen városában történt. 

32 sérült jelenleg is kórházban van, 17 embert azonban már kiengedtek a kórházból – derült ki a rendőrség ma reggeli tájékoztatásából. A gázolásban 18 gyerek is megsérült.

Az is kiderült, hogy a tömegbe hajtó autós is megsérült, őt is kezelik. A 29 éves volkmarseni, német állampolgárságú férfi is megsérült. A tömegbe hajtó Mercedes sofőrjét a német rendőrség még a helyszínen elfogtak és le is tartóztatták. A gázolás pontos indítéka továbbra sem ismert.

A német hírügynökség (dpa) szerint nem volt ismeretlen a rendőrök számára a gázoló, a férfi korábban testi sértés, birtokháborítás és kényszerítés miatt került a rendőrség látóterébe.

Jelenleg gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak a Mercedes sofőrje ellen – közölte a  frankfurti ügyészség. Az észak-hesseni rendőrség tegnap esti tájékoztatása szerint több szálon folyik a nyomozás, de egyelőre nincs jele konkrét és aktuális fenyegetésnek a régióban. Arról, hogy az elfogott sofőr milyen elmeállapotban van, nem adott tájékoztatást a rendőrségi szóvivő. (Index)

Kapcsolódó: A tömegbe hajtott egy autós egy németországi farsangi felvonuláson