A mozgáskorlátozottak beperelik a Pesti Srácokat

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége bepereli a fideszes portált, amiért a mozgáskorlátozottakat lejárató cikket közölt a Coca-Cola reklámjai kapcsán. (Erről mi itt írtunk.)

Közleményükben azt írják:

“A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége felháborítónak, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ma Magyarországon következmények nélkül lehet az emberi méltóságot súlyosan sértő, gyűlöletkeltő kijelentésekkel illetni a születésüknél fogva, illetve betegség vagy baleset következtében mozgáskorlátozottá vált, kerekesszékes embereket pusztán az állapotuk miatt!

A MEOSZ következetesen kiáll a mozgáskorlátozott emberek és családjaik érdekében, értük, az önrendelkező mindennapokért! Ezt szem előtt tartva a MEOSZ bírósághoz fordul a pestisracok.hu portálon megjelent írás mozgáskorlátozott emberek közösségét ért jogsértő kitételei kapcsán.

…az írás súlyosan sérti a mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek emberi méltóságát, ami elfogadhatatlan. Sokszor jeleztük, ám ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy az emberi méltóság nem alku tárgya! Senki nem akar mozgássérült lenni, de ha ilyen helyzetbe kerül, élni akar alkotmányos jogaival. ”

Vésey Kovács László, a Pesti Srácok szerzője persze nem kért bocsánatot, csupán egyetlen mondatot törölt a kifogásolt cikkből. „A MEOSZ úgy érzi, megaláztuk a mozgáskorlátozottakat” címmel azonban közölték a tiltakozásukat.

Egy hozzászólás “A mozgáskorlátozottak beperelik a Pesti Srácokat” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.