A móri mészárlásért tévesen elítélt Kaiser Ede ma szabadult a börtönből

18 év után ma szabadult a börtönből Kaiser Ede. A férfit tévesen ítélték el a nyolc emberéletet követelő móri mészárlás miatt, később azonban felmentették. Más bűncselekmények miatt azonban súlyos büntetést kapott. A börtön előtt barátai és ügyvédje várták.

“Kicsivel több volt, mint, ami jól esett” – mondta szabadulása után Kaiser.

Bár a nyolc emberéletet követelő móri vérengzést nem ő követte el, volt miért ülnie ennyi évet, számláján többek között fegyveres rablás szerepelt. Gyilkosságokhoz viszont nem volt köze.

2002-ben két fegyveres férfi ment be az Erste Bank móri fiókjába, majd nyolc embert agyonlőttek. Kaiser Edét 2005-ben ítélték jogerősen életfogytiglanra, majd 4 évvel később felmentették, mert akkor szerencséjére kiderült, hogy a mészárlást mások követték el. Egy amatőr régész ugyanis véletlenül megtalálta az egyik valódi elkövető tárgyait egy erdőben elásva.

A brutális móri bankrablás még sokáig téma maradt a nyilvánosságban, Orbán Viktor ennek kapcsán kezdett akkor a halálbüntetés bevezetésért kampányolni.

Az Origo beszámolója szerint Kaiser Edét nem sokkal ma reggel 9 óra után engedték ki a fővárosi Kozma utcai börtönből. Farmerben, fekete pólóban volt, mindössze egy táska volt nála. Az épület előtt ügyvédje várta, Kaiser az ő fehér BMW terepjáróba ült be, amikor távozott. (Blikk, Origo)

 

Kapcsolódó: Szabadul a móri mészárlásért tévesen elítélt Kaiser Ede

Sas István: Kivégeznéd-e az ártatlanokat?

(Kiemelt kép: Kaiser Ede még a börtönben)