A kutatóhálózatok új vezetője szerint aki baloldali, toleráns, muszlimá fog válni

Szenvedélyes és a kormánypropagandát támogató interjút adott a Pesti Srácoknak Maróth Miklós, aki augusztus óta vezeti az újonnan létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózatot, ami alá a kormány beterelte a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteit.

Az interjúban hamar sikerül eljutni a keresztény Európára leselkedő muszlim fenyegetésig. Maróth Miklós szerint az első, ami az európai kultúrával együtt el fog tűnni, az az európai hatékonyság, mert “a muszlim munkaerő jó, ha napi 20 percet dolgozik, mert teázik, kávézik, beszélget”.
Az iszlám követői most a baloldali pártokat támogatják Európában, de ennek az lesz a vége, hogy

„az iszonyatos tolerancia bizonyos dolgokkal szemben, így például az LMBT-ideológia egészen biztosan első helyen repülni fog. De ez már csak azért sem baj, mert a tolerancia mai bajnokai egymással versengve olyan muszlimokká fognak válni, hogy öröm lesz nézni”.

A kutatóintézetek kormány által kinevezett vezetője elégedetlen a fiatalokkal is, akik szerinte „hiszékenyek”, álomvilágban élnek, és elképzelésük sincs például a szocializmusról, vagy a 2006-os eseményekről. De ezt nem is tartja csodának, hiszen szerinte sem a családban, sem az iskolában nem kapnak hazafias nevelést.

Nagy bajnak tartja, hogy a gyerekek Harry Potteren és a Pókemberen nevelkednek
Mi gyerekkorunkban a hetvenhét magyar népmesét olvastuk, ami erkölcsi kiállást sugall. De a Harry Potterből mit tanul? Vagy gyerekkorunkban, amikor a nagyapánk katonadalokat énekelt, mert harcolt az első világháborúban, akkor az belénk ivódott a honvédelem gondolata, nem is volt szükség arra, hogy “hazafias nevelést” kapjunk az iskolában. Tudtuk, hogy a nagypapa a hazát védte a fronton és a hazájáért megsebesült. A hazafias nevelés: helytállás. Csupa olyan olvasmányunk volt, amelyben benne van a magyar történelem. Tudni kell, hogy a Gárdonyi regények nyelvezete a legegyszerűbb, emellett a kisgyerek magába szívja az Egri Csillagokból a haza védelmének példáját a törökökkel szemben, a kereszténység védelmét az iszlámmal szemben. A Pókemberből nem fogja ezt megtanulni. Ha elolvassa az Egri Csillagokat, akkor nem kell magyarázni, miért beszél Orbán Viktor arról, hogy meg kell őriznünk a keresztény identitásunkat, országunkat.

Minek kell elolvastatni egy magyar és egy európai mesét az alsó tagozatban? Miért nem két magyart? A magyaros szókincs a magyar népmesén fog fejlődni. Miért stréberkedünk, miért próbálunk megfelelni az úgynevezett európai nevelési elvárásnak? Hiszen a kereszténységben és magyarságban európaivá neveljük őket. Nem európai multikultilarizmusra, hanem magyar nemzettudatra van szükség. Mi magyarok ugyanis a magyar kultúrán keresztül illeszkedünk be a világba és Európába.

Maróth régóta a Fidesz értelmiségi holdudvarának tagja, korábban vezette a Pázmány bölcsészkarát és 2014-ig ő volt az MTA alelnöke is. Ekkor elnöknek is indult, de végül Lovász Lászlót választották meg. A kormánytól többek között Corvin-láncot és Széchenyi-díjat is kapott,  no meg rengeteg pénzt a közel-keleti kutatásokkal foglalkozó Avicenna nevű intézetének. Orientalistaként a migránsozó kampány beindulása óta gyakori szereplője a kormánypárti médiának, ahol rendre elmondja, hogy „lehetetlen a muszlimok integrálása”. (Pesti Srácok, 444, 24.hu)Kapcsolódó:

Már Orbán bizalmasa vezeti a Tudományos Akadémiától elvett kutatóintézeteket

Konok Péter : Pókember rossz, Bornemissza Gergely jó

(Kiemelt kép: Maróth Miklós – MTI/Czimbal Gyula)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!