A kormánymédia megint hazudott a Pesti úti idősotthonról

A Pesti úti idősotthon vezetője a kormánymédiában megjelent lejárató hírekre reagálva közölte, hogy ő küldte a fővárosi főjegyzőnek azt a levelet, amelyben közölte: az intézménynek mindvégig volt orvosa.

Skultéti József nyilatkozatát ma tették közzé a fővárosi önkormányzat koronavírus-járványról tájékoztató oldalán.

“Szeretném leszögezni, hogy koronavirus.budapest.hu oldalon megjelentetett, Budapest főjegyzőjének szóló levelet én küldtem Szabó Tamás főjegyzőnek, az ott leírtakat továbbra is fenntartom” – írta az intézményvezető a koronavirus.budapest.hu oldalon megjelent dokumentumban.
Az ügy előzménye, hogy több kormánypárti hírportálon, például az Origón azt írták: Karácsony Gergely főpolgármester kampányfőnöke írta a levelet, amiről azt állították, hogy az az idősotthon vezetőjéé.

A koronavírus-járványról tájékoztató fővárosi oldalon a nyilatkozat mellett ez olvasható:

Az elmúlt napokban minden magyarázat, tényközlés és cáfolat ellenére a politikailag motivált rágalomhadjáratot folytató lakájmédia képtelennek bizonyult arra, hogy különbséget tegyen egy email szerzője és aközött, akinek a számítógépén a közzétételre alkalmas, úgynevezett pdf-formátum készült. Ezen az oldalon, éppen annak érdekében, hogy a dokumentumok tartalmát ne lehessen utólag se módosítani, rendszeresen pdf formátumokat teszünk közzé. Ezúttal is ez történt: a word formátumban elküldött emailt a nyilvánosságra hozatal érdekében pdf formátumban mentettük el. Mindez természetesen a lényeget, vagyis a tartalmat, az emailben foglaltakat semmiben nem módosította. Mivel ennek a folyamatnak a megértésére, feldolgozására a lakájmédia képtelennek bizonyult, ezért a Pesti úti idősotthon vezetője kénytelen volt újra megerősíteni, hogy a korábban közzétett emailt ő küldte a főjegyzőnek, az abban foglaltakat természetesen fenntartja.
Kapcsolódó: Újabb kormányzati támadás a Pesti úti idősotthon ügyében

Az országos tisztifőorvos megint hazudott a Pesti úti idősotthonról

Karácsony: újabb bizonyítékok a Pesti úti idősotthon jogszerű működéséről