A kormány több mint egymilliárdot elvesz Józsefvárostól

Pikó András polgármester szerint példátlan módon 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást vontak el Józsefvárostól. 

Az elvonásról szóló levél a Belügyminisztériumtól érkezett ma reggel, Pikó András ezt is bemutatta Facebook oldalán.
A polgármester szerint

ez a példátlan súlyú elvonás a józsefvárosi emberektől nem indokolható az ország gazdasági helyzetével. Az elvonás egyetlen értelmezhető indoka a Fidesz mindent felülíró politikai bosszúvágya.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány 9 milliárd forintot költött a veszélyhelyzet bejelentése óta sporttámogatásokra.

Pikó az ügy miatt felszólította Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról és a veszélyhelyzetet követően tartsanak előrehozott választást a körzetben.

A támogatás elvonása miatt a következő projektek nem tudnak megvalósulni a kerületben:

   • óvoda- és bölcsödefejlesztés 200 millió forint értékben,
   • a Horváth Mihály tér fejlesztése 150 millió forint értékben,
   • a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti parkoló fejlesztése 60 millió forint értékben,
   • közbiztonsági fejlesztések 95 millió forint értékben,
   • önkormányzati bérlakásfejlesztések 620 millió forint értékben.

Nem ez az első eset, hogy a kormány forrásokat von el az ellenzéki önkormányzatoktól. Április végén hasonló fejlesztésmegvonás történt Ferencvárosban, az eredetileg a József Attila lakótelep közösségi házának felújítására szánt 400 millió forintot az országos járványalapba csoportosították át. Elrendelték a gépjárműadó elvonását is, ami egy felmérés szerint az önkormányzatok kétharmadát fizetésképtelenné teheti. (Facebook, Mérce)

Kapcsolódó: Az önkormányzatok csak feladatokat kaptak a kormánytól

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!