A kamara visszautasítja Orbán Viktor ügyvédek elleni támadását

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége a leghatározottabban visszautasítja az ügyvédeket érő támadásokat, ennek keretében az ismételten felbukkanó listázási próbálkozásokat, közölte Bánáti János az elnökség egyhangú döntése után.

Az ügyvédek amiatt tiltakoznak, hogy a kormány felfüggeszti a bíróságok által megítélt börtönkártérítések kifizetését, és közben  a “nyerészkedő”, “börtönbizniszben” utazó ügyvédekre mutogat.

Az ügyvédi kamara elnöksége

aggodalommal tekint a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehangolt hangulatkeltésre. Mindez rombolja az igazságszolgáltatás tekintélyét és az állampolgárokat arra sarkallhatja, hogy jogerős hatósági, bírósági döntések végrehajtását megtagadják. A hivatásunkat érő támadások figyelmen kívül hagyják, hogy az ügyvéd joga és kötelessége az ügyfelei érdekeinek elsődlegessége alapján a jogi képviselet ellátása, adott esetben akár az állammal szemben is.

Mint írják: munkájuk során az ügyvédek természetesen kötelesek a törvényeket és a hivatás etikai szabályait betartani, amelynek megsértéséért fegyelmi felelősséggel tartoznak.

Orbán Viktor többször is kifogásolta, hogy a rossz börtönviszonyok miatt kártérítéseket ítéltek a bíróságok a raboknak. Azt is közölte, hogy nem akar fizetni, majd  el is készült a kormányhatározat a kártérítések kifizetésének felfüggesztéséről.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára aztán már arról beszélt, hogy

az esetek jelentős részében egyértelműen a balliberális oldalhoz, illetve a Soros-szervezetekhez kötődő ügyvédek járnak el, mint például Magyar György és ügyvédi irodája.

Magyar György ezzel kapcsolatban az Indexnek azt mondta:

“A saját maguk által hozott törvények alapján meghozott, jogerős bírói ítéletet kifogásolják, azért, hogy ne mással foglalkozzunk, hanem legyen új ellenségkép: Soros és a migráns kevés volt, kell hozzá cigány, ügyvéd és börtönlakó is”.

Magyar György az üggyel el akarják terelni a figyelmet arról, hogy a milliárdok hogyan kerülnek a családtagjaihoz és a hűbéri rendszerének egyéb tagjaihoz. (Index)

Kapcsolódó: A kormánypártok már Magyar György ügyvédet támadják a rabok kártérítése miatt

Orbán: egy centiméterre voltunk, hogy kilépjünk az Európai Néppártból

(Kiemelt kép: Bánáti János – MTI/Máthé Zoltán)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!