A harcoló kurd nők azt kérik, ne engedjük be Erdogant Budapestre

Egy magyaroknak címzett üzenetet tettek közzé ma hajnalban az 55 ezer követővel rendelkező Kurdish Female Fighters/ YPJ, (Harcoló Kurd Nők) Facebook oldalon. 

Magyar követőik figyelmét kérik, majd kifejtik, hogy az általuk dzsihadista terroristának tartott török elnök, Recep Tayyip Erdogan november 7-én Magyarországra látogat. A kurd nők azt kérik a magyaroktól, hogy ne engedjék be a török politikust, illetve küldjék vissza oda, ahonnan jött.

Törökország október elején indított offenzívát Szíriában a kurdok ellenőrizte területek ellen, miután az amerikai csapatok kivonultak onnan. Szíjjártó Péter külügyminiszter nemrég azt nyilatkozta, hogy a kurdok megtámadása egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel. Ennek kapcsán a Néppárt megint fontolgatja a magyarok kizárását a török katonai akciók támogatása miatt.

A Mi Időnk Facebook-oldal tüntetést szervez a látogatás időpontjára “Budapest blokádja Erdogan látogatása ellen” címmel. A város több pontján terveznek aznapra demonstrációt, minden elnyomottal szolidaritást vállalva.
Mint a tüntetés szervezői írják:

az Európai Baloldal a kurdokkal és minden szíriai elnyomott kisebbséggel szolidárisan tüntetéseket szervez Erdogan látogatása ellen, amelyhez minden demokratikus szervezet csatlakozását várjuk. Nem tűrjük a nőket felszabadító, a helyi vallási és etnikai közösségeket kibékítő, a társadalmi felszabadító, kurdisztáni baloldali mozgalmak kiirtását. A közel-keleti békét csak a kurdisztáni baloldal demokratikus szocializmusa lesz képes hosszú távon megteremteni.

(444, Facebook)
Kapcsolódó: Megbilincselve deportálják a törökök a menekülteket Szíriába

A kurdok teljesítik a fegyverszünet török feltételét

Törökország elindította a támadást a szíriai kurdok ellen

Tüntetők fogadják Erdogant Budapesten

A brutális török invázió célja Nagytörökország